Trudnoća i majčinstvo

Nevjerovatna majčinska hrabrost – Sama izvadila bebe iz stomaka!!

Napisao admin

Geri Vulf prva je porodilja, koja ne samo da je bila svjesna tokom čitave procedure carskog reza, već je vlastitim rukama izvadila svoje dvije bebe iz stomaka.


Osnovna zamjerka svih budućih majki kada im predlože carski rez jeste to što moraju da budu uspavane tokom operacije, a bebu će prvi put držati u svom naručju tek kad se skroz oporave. Međutim, sada to više ne mora da bude tako.

Australijanka Geri Vulf dokaz je da ne samo da žena može da bude svjesna tokom ove rutinske procedure, već može i sama da učestvuje u porođaju, odnosno da prva prihvati svoju bebu i pomogne joj da dođe na svijet, piše Daily mail, a prenosi Avaz.

Ovaj postupak je u medicinskim krugovima poznat kao materinski potpomognuti carski rez. Doktor na stomaku pacijentkinje napravi rez, kao i prilikom normalnog postupka, ali je razlika u tome što žena vlastitim rukama iz stomaka izvadi dijete.

U Garinom slučaju, to su bliznakinje, Matilda i Vajolet, pišu “Nezavisne“.

“Nakon što sam rodila devetoro djece, nisam željela da opet prolazim kroz klasičan carski rez, koji je tako sterilan i hladan, bez ljubavi. Insistirala sam na tome da ovog puta i ja učestvujem u porođaju, tako što ću samo primiti epidural. To je moj stomak, moj porođaj, moje bebe! I, eto, uspjelo je! Sve je prošlo u najboljem redu i dobila sam predivne kćerke”, ispričala je gospođa Vulf medijima.

cure.ba

Komentari

komentara