Trudnoća i majčinstvo

Ljekari roditeljima savjetovali abortus, ali oni nisu pristali – Slika njihove bebe obišla je svijet!

Napisao admin

Doktori su roditeljima savjetovali abortus, ali oni nisu pristali! I sva sreća da nisu! Ovo je priča o malenom Džetu Morisu. Pogledajte ga danas…


Par koji tvrdi da su doktori na njih vršili pritisak da urade abortus jer njihov sin neće preživjeti porođaj, sada slave prvi rođendan svog mališana i dokazuju da je najbolja stvar koju su mogli da učine da ne poslušaju ljekare, piše Mirror!

 

 

 

Maleni Džet Moris preživio je pet nedjelja u materici svoje mame kada joj je pukao vodenjak u dvadesetoj nedjelji trudnoće. Rođen je, dakle, u 25 nedjelji i imao je svega 450 grama!

 

 

 

Džetovi roditelji Mari i Pol tvrde da sigurno ne bi slavili mališanov prvi rođendan da su popustili pritiscima ljekara koji su bili uporni u tvrdnji da Mari mora da abortira.

 

 

 

Mari je bila uporna u odbijanju abortusa i čvrsto je vjerovala da je njena beba zdrava.

 

 

 

“Oni na njega nisu gledali kao na dijete i sve vrijeme su ga zvali neodrživi, nevitalni fetus. Bila sam u ranoj trudnoći, a niko od ljekara nije došao da mi kaže koje sve mogućnosti imam. Ipak ja sam imala nalaze sa skenera iz 20 nedjelje koji su bili odlični i pokazivali su da ću da dobijem dječaka. Zato mi je bilo jako teško da prihvatim njihove zahtjeve za abortus. Ljekari su me ubjeđivali da ništa drugo ne može da se uradi“.

 

 

 

Mari, kako kaže, shvata da su ljekari morali da joj predstave najgori mogući scenario i da budu potpuno iskreni u vezi njene situacije.

 

 

 

“Ali doktori ni jednog trenutka nisu željeli da Džetu daju šansu“.

 

 

 

Ni malo im se nije dopala ni reakcija ljekara kada su saopštili svoju odluku, da ni po koju cijenu neće ići na abortus.

 

 

 

“Doktor je pogledao u svoj sat, prevrnuo očima i pogledao me tako da mi je stvorio osjećaj kao da uzalud traćim njegovo vrijeme. Zato sam se samo okrenula ka Polu i rekla mu da moramo da izađemo pod hitno iz te zgrade“.

 

 

 

Mari je imala prerano pucanje zidova membrana, zbog čega je vodenjak pukao prije vremena. Zatim joj je dijagnostikovano odvajanje posteljice koja često dovodi do krvarenja i postoji velika mogućnost za pojavljivanje infekcija. Rekli su joj da će najvjerovatnije do porođaja doći u narednih 48 sati i da će beba sigurno umrijeti. Ipak kada su dva dana prošla ništa se nije dogodilo i ona je slobodno mogla da ode kući.

 

 

 

Nakon 12 dana boravka kod kuće krvarenje je počelo zbog čega je hitno prebačena u bolnicu. Lokalna bolnica je bila opremljena da se brine o bebama rođenim nakon 28 nedjelje zbog čega su Mari i Pol morali da putuju 130 kilometara do najbliže bolnice koja će ih primiti.

 

 

 

Doktori su ih odmah upozorili da postoji velika mogućnost da njihov sin ima oštećenje mozga ukoliko uopšte preživi porođaj jer njegova pluća nisu razvijena i najrealnija mogućnost je da će umrijeti odmah.

 

 

 

Ali Džet je sve njihove tvrdnje pobio! Kada se rodio 6.decembra 2013. godine poput svake druge bebe udarao je nogama i migoljio se, a čak je i zakmečao prije nego što je hitno ubačen u inkubator.

 

 

 

Džet je imao dvije male rupe na srcu i koliko god to strašno zvučalo ljekari vjeruju da one nikada neće stvarati probleme. Sve do maja je bio pod maskom za kiseonik.

 

 

“Mi smo presrećni jer je sve ispalo dobro, ali jedna stvar me jako brine. Plašim se da će druge majke koje bi mogle da se nađu u ovakvoj situaciji pristati na abortus iako bi njihove bebice mogle da prežive. U mene su ljekari uvukli zebnju i stalno sam gledala da li će mu se nešto dogoditi, da li će se razboljeti, ali uvijek je sve bilo uredu“

prva.rs

Komentari

komentara