Trudnoća i majčinstvo

Fotografije koje će vam slomiti srce – Oni žele da zauvijek zapamtite njihovu kćerkicu (FOTO)

Napisao admin

Richard i Emily Staley doživjeli su i proživjeli nezamislivo.


Beba (Foto: Index)

Spremali su se za jedan od najsretnijih trenutaka u svom životu, rođenje kćerkice Monroe, ali tada ih je zadesila tragedija. Monroe je iznenada umrla u maminoj utrobi. Tada su im doktori dali dvije opcije. Emily je svoju kćerkicu mogla roditi prirodnim putem ili ići na carski rez. Odlučila se za drugu opciju.

Tuga roditelja bila je golema, a njihova želja da zauvijek zapamte svoju djevojčicu još veća. Zbog toga su u brzini pokušali pronaći fotografa koji će Monroe fotografirati nakon rođenja. Njihovom pozivu odazvala se Lindsey Natzic-Villatoro.

Richard i Emily zamolili su Lindsey da sa svima podijeli fotografije malene Monroe jer žele da uspomena na nju nikada ne izblijedi. U njihovim rukama bila je kratko, ali nikada se neće maknuti iz njihovog srca.

Lindsey je ispunila njihovu želju, fotografije objavila na svojoj Facebook stranici i zamolila sve da ih dijele dalje. Uz fotografije je objavila težak i emotivan opis trenutaka u kojima su nastajale.

Sve zlonamjerne komentatore odmah je upozorila kako je ulaženje u raspravu o motivima roditelja da fotografiraju svoju bebu bespotrebno i nepoželjno: “Ako itko ima išta negativno za reći, molim vas, nemojte to raditi ovdje. Trebala im je nevjerojatna količina hrabrosti da podijele svoju priču i vaše negativno mišljenje nije potrebno. Zaslužuju ohrabrujuće riječi, priče i komentare. Postoji dovoljno negativnih stvari na ovom svijetu, a ovo bi trebala biti pozitivna i lijepa objava. Ako vam se ne sviđaju fotografije, onda vas molim da ovo ne čitate”.

“Dobila sam e-mail od jedne djevojke koja mi je rekla da je njezina prijateljica upravo saznala da joj je beba umrla. Rekla mi je neke detalje i zamolila me da kontaktiram obitelj. S obzirom na okolnosti, imate jako kratki vremenski period da zabilježite taj trenutak. Istrčala sam iz dućana i nazvala tu ženu. Kada je odgovorila na poziv jedva je mogla govoriti. Znala je da ju ja zovem pa vjerujem kako je to bio jedini razlog zašto se javila. Nedostajalo joj je zraka, plakala je nekontrolirano. Ispričala mi je kako je jutros jela doručak. Popila je šalicu kave i nastavila sa svojom rutinom. Njezin suprug je otišao na posao i ona se doma odmarala sa svojim sinom i nećakinjom. Primijetila je da se njezina kćerkica ne miče u trbuhu kao obično. Dio bebine rutine bio je da se malo zabavlja u maminom trbuhu nakon što ona popije svoju kavu. Kako se ju beba nije udarala cijelo jutro, mama je malo micala svoj trbuh i kada i dalje ništa nije osjetila, otišla je po srčani monitor kako bi ju provjerila. Opet nije ništa čula. U panici je nazvala muža, rekla mu što se događa, javila da će ostaviti djecu na čuvanju i krenuti u bolnicu.

U bolnici su ju stavili na promatranje i sestra nije mogla čuti bebino srce. Kada su napravili ultrazvuk, otkrili su da je njezina beba umrla jer joj se pupčana vrpca omotala oko vrata…

Ušetala sam u hladnu bolničku sobu, punu suza i obitelji, svi su bili u nevjerici. Zgrabila sam Maminu ruku i rekla joj da je ovo najgora stvar koja se može dogoditi ali zajedno ćemo proći kroz sve. Dali su joj opciju da budem s njima tijekom carskog reza. Mama i Tata odlučili su kako je to mjesto na kojem moram biti, iako smo svi bili prestrašeni i nervozni. Otišla sam u kupaonicu prije toga i pomolila se. Pogledala sam Mamu na operacijskom stolu, znala je da se moje srce slama za nju. Trebala sam biti snažna i obaviti svoj posao. U 7:52 pogledala sam sati i slatka malena Monroe Faith Staley bila je rođena. Oči su mi se napunile suzama, pogledala sam Mamu i Tatu i rekla: ‘Savršena je’. Plakali smo zajedno. Stajala sam pored bebe i gledala sestre kako kupaju Monroe, dirala njezine ruke i napravila par fotki. Tada je sestra dala Monroe mami u ruke, a doktori su završavali operaciju.

Sve je bilo kao u nekom snu, a ova obitelj proživljavala je noćnu moru. Ne mogu opisati bol koju su u tom trenutku Mama i Tata osjećali. Dok je Mama preklinjala svoju bebu da se probudi, njezin suprug je milovao njezinu glavu i plakao s njom. Obraz uz obraz, držali su svoju djevojčicu u nevjerici.

U 8:20 svi smo otišli u Maminu bolničku sobu i sljedećih devet sati Monroe je bila uz njih. Stalno smo ljubili tu slatku djevojčicu. Monroe je bila definicija savršenstva. Željela sam da ova obitelj ima svaku moguću uspomenu na svoje dijete koju ima ja fizički mogu dati i zato sam stalno fotografirala. Želim da svi upoznate ovu predivnu obitelj. 26-godišnju Mamu Emily, 29-godišnjeg Tatu Richarda i djevojčicu Monroe Faith Stanley. Roditelji žele da se njihova priča podijeli. Nadaju se da će ovo donijeti utjehu drugim obiteljima koje su iskusile istu tragediju. Žele da život njihove kćerkice bude zapamćen.”

index.hr

Komentari

komentara