Trudnoća i majčinstvo

Nevjerovatna priča – Ovaj mališana može da umre ako ga neko uplaši

Napisao admin

Devetomjesečni Džejson Hart iz Engleske rođen je sa rijetkim srčanim oboljenjem zbog kog srce može iznenada da mu stane ako ga nešto prepadne i uplaši. Njegova majka Keli boluje od istog sindroma i kaže da im je jako teško da mu puštaju dječije pjesmice, kao i da moraju jako tiho i pažljivo da mu pjevuše uspavanke.


Beba (Foto: Arhiva)

– Bila sam u strahu da će moj sin naslijediti ovo oboljenje od mene. Ja sam prvi put otkrila da bolujem od sindroma dugog QT intervala, kako se stručno naziva, kada sam imala deset godina. Bila sam na bazenu i pala u vodu i odjednom sam se onesvjestila. Kada su ljekari utvrdili šta mi je, morali su da mi stave pejsmejker koji bi sprečio da mi srce potpuno stane – priča Keli.

Malog Džejsona konstantno drže pod kontrolom, a ljekari su mu prepisali odgovarajuće lijekove. Ipak, roditelji žive u konstantnom strahu da ga nešto ne prepadne toliko da mu srce potpuno stane.

– Jednom je moja majka slučajno ispustila čašu i njega je taj zvuk potpuno prepao, skroz je poplavio. Odmah ga je uzela u ruke i smirila, pa mu se boja polako vratila. Imali smo sreće, ali sa njim se nikada ne zna. I ja i suprug znamo da mu damo prvu pomoć, ali nam i to nije garancija. Bez obzira na sve, trudimo se da živimo što normalnije – ispričala je Keli.

blic

Komentari

komentara