Trudnoća i majčinstvo

Nevjerovatno – Nakon šest neuspjelih trudnoća, postala majka zahvaljujući žumancetu!

Napisao H. H.

Tridesetdevetogodišnja Džuli Teko iz Birmingema je, nakon šest pobačaja, u decembru prošle godine rodila blizance, što duguje eksperimentalnoj metodi koja se izvodi žumancetom kokošijeg jajeta

Tridesetdevetogodišnja Džuli Teko iz Birmingema već je bila mama devetogodišnjeg Aleksa, ali je žarko željela da mu podari brata ili sestru. Ipak, nakon čak šest neuspjelih trudnoća, ona je razmišljala da je možda vrijeme da odustane, piše Yumama.com.

Srećom, istrajala je u svojim željama i danas je njen dom bogatiji za još dva člana – neodoljive blizance Rubi i Maksa.

„Ne mogu da vjerujem da sam konačno postala mama, sve ovo izgleda kao čudo. Prošlo je mnogo godina razočaranja i patnje, a sada svoje bebe držim u naručju”, ne uspijeva Džuli da sakrije svoju sreću i oktriva koliko joj je bilo teško nakon svakog od pobačaja.

“Nisam uspevala da shvatim zašto sam gubila bebe… Prvi put sam lako zatrudnjela, a trudnoća s Aleksom je protekla bez problema. Bila sam toliko očajna”, priznaje Džuli, koja je sa svojim suprugom Berijem čitavu deceniju pokušavala da priširi porodicu.

Nakon šest tragičnih slučajeva, ljekari su otkrili uzrok Džulinih pobačaja – ona je bolovala od retkog imunološkog stanja zbog kojeg se proizvodi visok nivo ćelija koje se negativno odražavaju na trudnoću. Nakon toga su joj stručnjaci iz notingemskog Centra za plodnost “CARE” ponudili inovativnu terapiju – kombinaciju sojinog ulja i žumanceta kokošjeg jajeta – koju je uzimala posebnim načinom ishrane, intralipidnom infuzijom.

“Nisam znala da žumance može da sprij eči pobačaje, ali sam bila spremna da pokušam”, iskrena je ova mama. Ona i njen suprug su pristali da još jednom pokušaju da se ostvare kao roditelji, a od ljekara su ubrzo stigle dobre vijesti. “Test je bio pozitivan. Osjećaj je bio nevjerovatan, ali nismo smjeli da se radujemo previše. Izgubila sam šest beba i plašila sam se da ću izgubiti i ovu”, kaže Džuli.

Na njenu veliku sreću, nakon osam nedelja je ultrazvučni pregled potvrdio da je njena vantjelesna oplodnja uspjela da će se njenoj maloj porodici uskoro pridružiti blizanci. Čitava Džulina trudnoća protekla je bez komplikacija, a njeni mališani su rođeni zdravi – Rubi sa dva i po kilograma, a Maks sa tri.

cafe.ba

Komentari

komentara