Trudnoća i majčinstvo

Umalo završilo kobno – Majka se šokirala zbog toga što se dogodilo jer je mačka bebi polizala bočicu

Napisao admin

Djevojčica Sparkel Anderson skoro je umrla i to zbog bolesti koju joj je prenijela njezina mačka. Sve se dogodilo prije tri godine, kada je Sparkel bila stara samo tri tjedna.


Sparkle Anderson i mačka (Foto: westerndailypress)

Djevojčica je završila u bolnici jer joj je pozlilo te je dobila visoku temperaturu. Sparkel je u bolnici bila gotovo mjesec dana, a dijagnosticiran joj je jedan tip meningitisa, a koliko je rijedak svjedoči činjenica da je ona 39. zabilježena osoba u svijetu koja je bolovala od te bolesti. Ispostavilo se, bolest je dobila nakon što joj je mačka polizala bočicu.

Njezina majka ispričala je kako beba nije prestajala plakati. “Sve sam pokušala kako bih je smirila, no nije prestajala. Bila je jako vruća i nervozna”, rekla je Chelsea-Ann Dodd koja svojom pričom želi upozoriti druge roditelje na ovu rijetku, ali opasnu bolest. “Rekli su mi da je mogla umrijeti kroz par sati da je nisam dovezla u bolnicu. Bila je stara samo tri tjedna i bila je jako krhka. Bilo je zastrašujuće”, dodala je majka, piše Western Daily Press.

Radi se o bakteriji pasteurella multocida koja je česta kod životinja, uključujući pse i mačke, te se na ljude može prenijeti putem ugriza, ogrebotine ili sline. Srećom, Sparkle se oporavila i danas je zdrava 3-godišnjakinja. Iako se djevojčica i danas s mačkom često druži, mačka živi s bakom.

vecernji.hr

Komentari

komentara