Trudnoća i majčinstvo

Prerano se rodila – Bebu 5 mjeseci držali u kutiji od stiropora da bi joj spasili život

Napisao admin

Roditelji bebe iz Indije koja se rodila dva mjeseca ranije spasili su joj život, po savjetu liječnika, tako da su je pet mjeseci držali u kutiji od stiropora. Dječak Mithilesh Chauhan nakon rođenja težio je samo kilogram i pol pa je bio vrlo podložan infekcijama i trebao mu je stalni nadzor na intenzivnoj njezi.


Beba (Foto: Večernji)

Roditelji si to nisu mogli priuštiti, potrošili su sav novac koji su posudili od rodbine i prijatelja i više nisu imali koga pitati za pomoć. S obzirom na to da su liječnici zbog nedostatka financijskih sredstava morali otpustiti dijete iz bolnice, savjetovali su roditeljima jeftinu, ali nekonvencionalnu alternativu.

“Jedan liječnik nam je rekao da možemo pokušati staviti dijete u kutiju od stiropora koja bi imala otvore za ventilaciju i žarulju koja pruža dovoljnu količinu topline. Rekao je bolje to nego ništa”, ispričala je 34-godišnja majka Aruna Chauhan, javlja Fox News. Dodala je kako su bebu vadili iz kutije svaka dva sata kako bi joj izmjerili temperaturu.

“Bilo je grozno. Nismo imali pojma radimo li ispravnu stvar, no morali smo nešto pokušati napraviti. Bilo nas je strah da će umrijeti ako ne učinimo ništa, a bili smo svjesni da ne radimo nešto što je bezopasno. Bilo je vrlo stresno”, rekla je.

Dječak je u kutiji proveo pet mjeseci te je preživio, ali je imao manju težinu od uobičajene kod beba njegove dobi. Trenutačno je na medicinskoj njezi u bolnici koja je, nakon što je čula za njegov slučaj, ponudila besplatno liječenje.

vecernji.hr

Komentari

komentara