Trudnoća i majčinstvo

Nevjerovatna priča – Kako sam oprostila ubici svog djeteta (FOTO)

Napisao admin

Džesi Mek Kord Luis je 14. decembra 2012. godine, kao i svakog jutra, krenuo u školu. Prije nego što je ušao u kola u kojima ga je tata čekao da bi ga odvezao, mali Džesi je napisao „volim te“ na zaleđenom prozoru maminog automobila. Samo nekoliko sati kasnije, Džesi je napustio ovaj svijet.


Skarlet (Foto: Kolektiv.me)

On je bio jedan od 26 žrtava Adama Lance, koji je upao u osnovnu školu u Konektikatu i vatrenim oružjem usmrtio djecu uzrasta 6 i 7 godina, kao i nekoliko nastavnika i radnika u školi. Adam je potom izvršio samoubistvo, a prije masakra je ubio i svoju majku Nensi.

“Kada je moj sin umro u masakru u Osnovnoj školi „Sendi Huk“, uradila sam ono što mi je moje srce reklo. Naučila sam lekciju iz Biblije na primjeru iz svog života. Mateja je pitao Isusa koliko puta treba da oprosti, a Isus mu je odgovorio: „Ne sedam puta, nego sedamdeset i sedam puta“, rekla je Džesijeva majka Skarlet koja je ovaj biblijski motiv primijenila u svom životu i tako oprostila brojne nepravde koje su je zadesile.

Džesi je bio jedan od šest prvaka koji su se krili u ormaru dok ih je branila učiteljica Viktorija Soto. Kada ju je Adam usmrtio, djeca su počela da bježe i odmah su i sama nastradala.

“Kada sam čula za pucnjavu, otišla sam do škole sa bivšim mužem i starijim sinom da nađemo Džesija. Stalno sam ponavljala sebi “on je dobro, on je sigurno dobro”, jer sam bila ubijeđena da mu se nije ništa desilo, štaviše, bila sam baš smirena. Ali, prolazili su sati, neka djeca su izašla, a od Džesija nije bilo ni traga.  Kao i ostali roditelji, nadala sam se da se krije negdje i da će uskoro izaći”, rekla je Skarlet.

Poslije nekoliko sati čekanja, prišao joj je je doktor i rekao da je, nažalost, mali Džesi jedan od žrtava masakra.

Skarlet nije mogla da se oporavi od šoka. Popila je pilulu za spavanje i nekako izdržala prvu noć bez sina. Kada se probudila, počela je da izgovara svoju svakodnevnu molitvu  i onda se odjednom sjetila šta se desilo prethodnog dana.

“Obuzeo me je bijes, imala sam napad adrenalina kao što imate u trenutku prije saobraćajne nesreće, samo što je kod mene taj osjećaj trajao nedjeljama. Ne mogu da opišem tu mržnju koju sam osjećala prema Adamu. Ali, poslije nekog vremena sam shvatila da je upravo mržnja kriva za to što je moj sin mrtav. Znala sam da moram da prevaziđem tu mržnju da bih mogla na pravi način da prežalim smrt svog sina”, iskrena je Skarlet.

Skarlet je izdala knjigu o svom iskustvu koju je nazvala “Nurturing, healing, love” (negovanje, liječenje, ljubav) po riječima koje je njen sin ispisao nekoliko dana pred smrt na tabli u kuhinji, a koju je ona sačuvala. Takođe je osnovala “The Jesse Lewis Choose Love” fondaciju u kojoj sarađuje sa stručnim psiholozima i nastavnicima na brojnim edukativnim programima koji se primjenjuju u školama, u nadi da će se promijeniti količina nasilja u današnjoj kulturi i da će sigurnost, mir i ljubav u nekom trenutku da preovladati svijetom.

kolektiv.me

Komentari

komentara