Trudnoća i majčinstvo

Čudo prirode – Beba rođena u netaknutoj posteljici (FOTO)

Napisao admin

Jedan grčki akušer svojim foto-aparatom uhvatio je nevjerojatnu sliku bebe koja je, iako carskim rezom izvađena iz majke, još zarobljena u potpuno cijeloj amniotičkoj kesi.


Beba (Foto: Telegraf.rs)

Doktor Aris Cigris postavio je na svoju Fejbuk stranicu fotografiju bebe koja, iako je carskim rezom izvađena iz majke, zapravo još nije osjetila da je zaista i rođena.

Posteljica djeteta je pri porodu ostala napuhana poput balona, jer vodenjak majke tijekom cijele procedure nije pukao. Na taj način ova beba, iako je izašla iz majčine maternice, još nije sama vlastitim plućima počela udiše zrak, već se i dalje prehranjuje preko pupčane vrpce koja je povezana s još uvijek neokrnjenom posteljicom.

Kako Cigris tvrdi, u ovoj situaciji ne postoji nikakva opasnost da se beba udavi u plodnoj vodi, jer će onog trenutka kada amniotičku vreća sama od sebe pukne, tekućina iscuriti, a beba će u kontaktu s zrakom početi disati.

U pitanju je izrazito rijedak fenomen. U normalnoj situaciji, kada fetus dovoljno sazrije, vodenjak puca, što predstavlja prvi znak da su krenuli trudovi i da porod može početi.

telegraf.rs

Komentari

komentara