Trudnoća i majčinstvo

Bebi od tri mjeseca dlaka umalo otkinula prst! Neviđena drama, otac dječaka ispričao potresne detalje o nezgodi

Napisao H. H.

Nevjerovatna situacija dogodila se u ponedeljak porodici Stanisavljević kada se njihovoj tromjesečnoj bebi dlaka obmotala oko nožnog prsta i pritom zaustavila cirukalaciju!

Otac dječaka, Bojan, odmah je reagovao i odveo bebu u dom zdravlja u Sopotu i tu počinje čitava drama.

Bojan je ono kroz šta je prošla njegova tromjesečna beba podijelio na društvenoj mreži Fejsbuk, a mnogi tvrde da ovo nije usamljen slučaj te se ovakve nezgode, koliko god zvuče nevjerovatno, dešavaju sa malom djecom češće no što mislimo.

Otac bebe Bojan Stanisavljević ispričao je da je svoje djiete, bebu staru tri mjeseca, odveo kod ljekara u ponedjeljak u 16 časova, razlog – umrsila se dlaka oko prsta na nozi.

– Virio je kraj dlake, bilo je stegnuto tako da je prst počeo da crveni. Oni (jlekari doma zdravlja Sopot, prim. aut.) su to probali da odmrse i na kraju su povukli za taj kraj i otkinuli dlaku, isprali ranu, previli i rekli nam da dođemo u srijedu popodne na kontrolu i da ništa ne diramo – ispričao je otac.

Kako navodi dalje, u utorak, kada se dijete probudilo, otac je odmotao zavoj, ali je prstić još više buknuo.

– Stavim dijete u kola, odem opet u Sopot. Druga doktorka. Ulazim i ispričam šta je bilo juče i odmah tražim uput za Beograd. Kažu mi: “Čekaj da ga vidi doktorka”. Pogleda ga i kaže: “Nema ovdje ništa”, previje i poručuje nam: “Idite kući nema potrebe da idete za Beograd, korona i sve ostalo… – prepričava otac.

Kreću kući, međutim, kako kaže, dijete opet počinje da plače.

– Ja okrenem kola i pravac Beograd. Stižem u Tirševu, primaju me bez uputa, i onda sasvim druga priča: “Šta ste čekali do sada!?”. Rekoh da su nas poslali kući, a mi smo sami došli – kaže Bojan Stanisavljević.

Odlaze, kaže, pravo kod hirurga gdje ljekar odmotava 4, 5 krugova dlake i kaže, tvrdi Stanisavljević: “Neću da vam govorim šta bi bilo do sutra popodne”.

– Majku i dijete zadržavaju u bolnici i na svakih sat vremena obilazi ih i nadgledaju stanje prsta i, normalno, samo za jednu noć je otok spao – rekao je Bojan.

Bojan kaže i da je beba sada dobro i najavljuje tužbu protiv ljekara u Domu zdravlja Sopot. Direktor Doma zdravlja Sopot dr Bogdan Koroman potvrđuje da je beba primljena u ponedjeljak u 17 sati u ovu ustanovu.

– Bebu ju primila pedijatar dr Snežana Jović, koja je izabrani ljekar djeteta. Dijete je pregledano, nije imalo temperaturu. U samoj ambulanti je pokušano da se ukloni dlaka, ali kako mi je rečeno, dlaka je bila sjajna i nije mogla precizno da se vidi. Zatim je previjen prst i dijete je vraćeno kući sa preporukom roditeljima da u slučaju da se stanje pogorša dođu u ambulantu kako bi im dali uput za hirurga – rekao je dr Koroman.

Dodaje da su roditelji s bebom došli u utorak ujutru ponovo u ambulantu, a da ih je primio drugi pedijatar, dr Zorka Denić.

– Doktorka je pregledala bebu i kaže da se dijete normalno ponašalao, nije imalo temperaturu. Ona je radi preventive uključila antibiotike djetetu, ali lično nije smatrala da je u tom momentu bila potrebna dodatna intervencija. Roditeljima je saopštila da beba treba da se kontroliše, s obzirom da je narednog dana radio izabrani pedijatar djeteta – kaže dr Koroman i zaključuje:

– To je sve provjerljivo u kartonu. S druge strane, da li je procjena pedijatra bila ispravna, ja kako direktor ne mogu da ulazim i to i da ocjenjujem stručne stvari. Zna se ko je zadužen da ocjenjuje ljekarsku grešku.

Direktor napominje i da Dom zdravlja ima samo dva pedijatra, koji su zaduženi za cijelu opštinu, i jednog ljekara opšte prakse koji radi isključivo sa školskom djecom, prenosi “Blic“.

Komentari

komentara