Trudnoća i majčinstvo

Aprilske bebe posebne su zbog ovih šest razloga

Napisao H. H.

Zima je konačno završila i priroda ponovno cvijeta. Mame koje imaju termin porođaja u aprilu mogu se smatrati pravim sretnicama jer su sinkronizovane sa prirodom.

Nauka kaže da mjesec u kojem ste rođeni može puno toga otkriti o vama pa tako postoje i neke stvari koje čine posebnima djecu rođenu u aprilu.

1. Vjerovatno će biti noćne ptice

Istraživanje objavljeno u časopisu Sleep otkrilo je da ljudi rođeni tokom proljetnih i ljetnih mjeseci idu u krevet kasnije u odnosu na one rođene u jesen ili zimu.

2. Vjerovatno će biti pozitivnije osobe

2014. godine studenti s jednog mađarskog univerziteta su proveli istraživanje i otkrili da su bebe rođene u martu, aprilu i maju optimističnije i pozitivnije. Naravno, kažu da to ovisi o mjestu u kojem živite, ali, smatraju, da se može primijeniti na zemlje koje imaju suha, sunčana i topla ljeta, a hladne zime, baš poput BiH.

3. Imat će vještine koje posjeduju vođe

Prema istraživanju Univerziteta British Columbia, bebe rođene u martu i aprilu, kasnije u životu će brže napredovati kad je posao u pitanju u odnosu na one rođene tokom ljetnih mjeseci. Nakon što su analizovali datume rođenja 375 direktora iz 500 kompanija između 1992. i 2009. godine, naučnici su došli do zaključka da ih je najviše rođene upravo tokom spomenuta dva mjeseca.

4. Imaju manji rizik od astme

2015. godine je istraživanjem otkriveno da osobe koje slave rođendan u proljeće imaju manji rizik od astme. Smatra se da je razlog izloženost tipičnim alergenima u prva dva mjeseca života što može osnažiti njihov imuni sistem, piše “Index“.

5. Imaju manji rizik od poremećaja hiperaktivnosti

Isto istraživanje navodi da se poremećaj hiperaktivnosti (ADHD) češće dijagnosticira kod beba rođenih kasnije u godini.

6. Ranije će biti izložene sunčevim zrakama

Ovo nije toliko dobra vijest, ali valja je biti svjestan. Portal mother.ly piše da su istraživanja pokazala da proljetne bebe u odrasloj dobi imaju veći rizik od razvoja melanoma. Možda je razlog za to što su u najranijim mjesecima života izložena suncu. Zato se obavezno naoružajte kremama za zaštitu od sunca i koristite ih pri svakom izlaganju djeteta sunčevim zrakama

Komentari

komentara