Trudnoća i majčinstvo

U Banja Luci nagrađene najmlađe i najstarije bebe, te bebe s najviše braće i sestara

Nagrađene najmlađe i najstarije bebe, te bebe s najviše braće i sestara - Anadolija
Napisao H. H.

Na “Konferenciji beba” koja je danas održana u Banjaluci nagrađene su najmlađe i nastarije bebe i bebe sa najviše braće i sestara.

U parku Petar Kočić brojne majke sa svojim mališanima prisustvovale su prigodnom zabavnom programu, a kao najmlađa beba nagrađen je jednomjesečni Nemanja Vujinović. Najstarija beba na današnjoj manifestaciji je Ana Bilanović, koja danas slavi rođendan, dok najviše braće i sestara, troje, ima Marko Kokan. Osim nagrada za ove mališane obezbjeđene su sponzorske nagrade i za drugoplasirane u ovim katergorijama, javlja Anadolu Agency.

Manifestacija “Konferencija beba” održava se u brojnim gradovima bh. entiteta RS od 25. juna, a sutra se održava posljednja u nizu manifestacija i to u Vlasenici.

Bosiljka Bošnjak, pomoćnica ministra za porodicu u Vladi bh. entiteta RS. rekla je da se ove godne na inicijativu ministarstva prijavio se rekordan broj opština i to 37, dok je prošle godine manifestacija održana u 28 opština.

“Zadovoljni smo jer smo probudili svijest kod građana i u lokalnm zajednicama da su rađanje i najmlađi stvanovnici jako bitni i zato promovišemo odgovorno roditeljstvo i brigu o djeci”, kazala je Bošnjak.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika Banja Luke istakao je da ta lokalna zajednica pokušava da pruži konkretnu podršku da natalitet bude na višem nivou. Podsjetio da je uprava Grada Banja Luka podržava vantjelesnu oplodnju za porodice koje podnesu zahtjeve, te da su sa sponzorima u proteklom periodu mnogo uložili u dječija igrališta kako bi porodicama i djeci bio što ugodniji život i odrastanje u gradu na Vrbasu.

“Vjerujem da svaka lokalna zajednica, pa i Grad Banja Luka, može da bude zadovoljna kada može da podrži ovakvu manifestaciju”, rekao je Amidžić.

Tatjana Metlar, majka Nikše, koji sutra slavi prvi rođendan smatra da su ovakve manifestacije odlična prilika da se majke upoznaju, da se bebe navikavaju na druge bebe jer vjeruje da iako su još mali vremenom će postati drugari.

“Mislim da je lijepo što je organizovano okupljanje, druženje sa mamama i sa bebama”, smatra Bosiljka Brborović, majka sedmomjesečne Dunje.

Komentari

komentara