Trudnoća i majčinstvo

PORODILA SE PRIJE SEDAM DANA Bebu usmrtila, zamotala u plastičnu foliju i zakopala – prvo sve negirala, a onda priznala zločin

Napisao H. H.

Policija je odmah pronašla tijelo novorođenčeta, koje je prevezeno na Odjel patologije Kantonalne bolnice Bihać gdje će biti izvršena i obdukcija

Četrdesettrogodišnja R. Č. iz naselja Brekovica nadomak Bihaća uhapšena je zbog sumnje da je počinila krivično djelo čedomorstva.

 

Kako je potvrdila Snežana Galić, portparol MUP-a USK, policija je dobila anonimnu dojavu o ovom događaju te je privela ženu koja je prvobitno sve negirala, prenosi Faktor.

 

Zbog toga je odvedena u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je podvrgnuta ginekološkom pregledu, te je ustanovljeno da se nekoliko dana ranije porodila.

 

Ona je potom u razgovoru s policijskim istražiocima priznala da se porodila prije sedam dana i da je bebu potom usmrtila, zamotala u plastičnu foliju i potom zakopala u blizini kuće u kojoj živi.

 

Policija je odmah pronašla tijelo novorođenčeta, koje je prevezeno na Odjel patologije Kantonalne bolnice Bihać gdje će biti izvršena i obdukcija.

 

Istragu o ovom slučaju provodi dežurni kantonalni tužilac, uz asistiranje pripadnika Sektora kriminalističke policije USK.

 

 

Komentari

komentara