Trudnoća i majčinstvo

ISTRAGA SMRTI PROMRZLE BEBE: Komšije nisu ni znale da Darko i Milica imaju treće dijete, kuća u kojoj su živjeli u UŽASNOM STANJU!

Napisao A. K.

Da li je tromjesečna beba, kćerka slabovidnih vanbračnih supružnika Darka Đ. (33) iz Knjaževca i Milice J. (28) iz Žabara, preminula od posljedica smrzavanja, znati će se tek poslije obdukcije koju treba da obave stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu u Nišu.

Ono što je trenutno poznato jeste da su Darko i Milica pozvali bolnicu u Knjaževcu i požalili im se da beba neće da jede. Rečeno im je da dijete dovedu u bolnicu, što su supružnici i uradili – kaže nam izvor iz istrage.

Darko i Milica su pozvali jednog prijatelja da pripazi njihove trogodišnjeg sina i dvogodišnju kćerku, a oni su bebu odnijeli u bolnicu.

– Međutim, čim je ljekar vidio bebu, odmah je konstatovao smrt. Odmah je pozvana policija, kao i Centar za socijalni rad, čiji su službenici otišli u kuću Darka i Milice – kaže naš izvor.

Naš izvor iz istrage dodaje da su pored bebe i ostalo dvoje djece imali promrzline.

– Ne znam šta se desilo, jer su od svih prinadležnosti koje su imali Darko i Milica prije dvije godine sebi kupili kuću na periferiji Knjaževca i mogli su da normalno žive. Sumnja se da je u pitanju postporođajna depresija, zbog čega je traženo i psihijatrijsko vještačenje ovog bračnog para – kaže naš izvor iz istrage.

Snežana Nikolić, direktorka knjaževačkog Centra za socijalni rad, kaže da su socijalni radnici u kući zatekli haos.

– Sve je bilo u potpunom neredu. Odmah smo preuzeli brigu o ostalo dvoje djece i medicinski ih zbrinuli. Nakon toga, djeci je određen privremeni staratelj – kaže Snežana Nikolić.

U komšiluku su šokirani ovim događajem. Kažu, čak, da nisu ni znali da je Milica bila trudna sa trećim djetetom.

– Darko i Milica se nisu družili sa komšijama. Bili su ljubazni i uvijek su se uljudno javljali. Uvijek su sa sobom vodili svoje dvoje djece. Ne mogu da vjerujem da se ovo desilo – priča nam Ružica Vukadinović, koja živi u blizini kuće ove porodice.

Međutim, fotografije iz unutrašnjosti njihove kuće pokazuje u kakvom neredu i lošim uslovima je živjela ova porodica. Njihovo drugo dvoje djece takođe su zatečeni u lošem stanu, sa promrzlinama na prstima, ranama i ožiljcima od ujeda buva.

(Blic)

Komentari

komentara