Trudnoća i majčinstvo

ŽENA UMRLA, A KAD SU JE HTJELI POKOPATI IZ NJENOG TIJELA JE POČELO IZLAZITI

Napisao A. K.

Nomveliso Nomasonto Mdoji (33) preminula je nakon što se žalila na nedostatak vazduha, a 10 dana kasnije počela je da se porađa, i iz nje je izašla mrtvorođena beba.

Bizarni incident dogodio se u selu Mtajisi u Južnoj Africi. Majka petoro djece je preminula, a njeno tijelo predato je pogrebnoj firmi koja je trebalo da ga pripremi za sahranu. Međutim, na dan prije sahrane, 10 dana otkako je preminula, osoblje je primijetilo da je mrtva beba počela da se pojavljuje između njenih nogu.

Kako navode lokalni mediji, relaksacija mišića poslije smrti ili razmnožavanje bakterija u mrtvom tijelu mogući su uzroci za izbacivanje nerođene bebe iz organizma.

– Kada smo prenosili tijelo iz mrtvačnice do sanduka, otkrili smo da je između njenih nogu beba. Bila je mrtva. Bilo smo toliko šokirani i uplašeni da nismo čak pogledali ni kog je pola beba. U poslu sam preko 20 godina i nikada nisam čuo da se mrtva žena porodila – rekao je direktor pogrebnog preduzeća, Fundil Makalana.

Njena majka Mandzala Mdoji (76) ostala je potuno zatečena onim što se dogodilo.

– Obratili smo se obrazovanim ljudima koji znaju bolje, da bi nam objasnili kako je moguće da se mrtva žena porodi. Imam više od 70 godina, i nikada nisam čula za tako nešto. Zašto se to dogodilo mom djetetu? Prvo sam bila uništena kada je moja kćerka umrla, a sada i ovo – rekla je rastrojena žena.

(Espreso.rs)

Komentari

komentara