Trudnoća i majčinstvo

Ostavljena beba imala kapicu na glavi i bila umotana u peškir

Napisao H. H.

Prava drama odigrala se u nedjelju u poslijepodnevnim satima u sarajevskoj ulici Koševo, u općini Centar.

U jednom od kontejnera pronađena je živa i zdrava beba, stara tek nekoliko dana.

Oko 18 sati građani su obavijestili policiju da iz jednog od dva kontejnera na parkingu u ovoj ulici dopiru čudni glasovi, kao da je u pitanju dječiji plač. Pripadnici Druge policijske uprave – Policijske stanice Centar odmah po dojavi stigli su na lice mjesta da provjere šta se događa, piše “Avaz“…

Jedan od policajaca nageo se preko kontejnera s baterijom u ruci i počeo je pretraživati odakle dolazi glas. I policija i građani bili su nemalo iznenađeni kada je policajac između gomile smeća našao novorođenče koje je plakalo.

Beba je na glavi imala kapicu i bila je umotana u peškir.

Policajac je dijete odmah smjestio u svoje vozilo kako bi se ugrijalo. Zahvaljujući njihovoj pravovremenoj reakciji, novorođenče je odmah prebačeno na Pedijatrijsku kliniku.

Prve informacije govore kako je beba rođena u jednoj od sarajevskih bolnica. Pretpostavlja se da je ostavljena u kontejneru odmah nakon otpuštanja majke iz bolnice.

Doktori koji su pregledali dijete konstatovali su da se radi o djevojčici starosti od dva do pet dana te da je izvrsnog zdravstvenog stanja. Beba je zadržana u bolnici na opservaciji. Dok se ne obave sve neophodne procedure u vezi s utvrđivanjem identiteta majke, brigu o bebi preuzet će Centar za socijalni rad.

Komentari

komentara