Trudnoća i majčinstvo

10-godišnjak pomogao mami na porodu i spasio život bratu!

Napisao H. H.

Heroji dolaze u svim oblicima i veličinama. Roditelji štite i paze na svoju djecu, međutim nekad se dogodi da dijete potpuno zaštiti svoje roditelje.

Dječak je dokazao je da je sve moguće jer nije samo pomogao mami da rodi na podu kupaonice u porodičnoj kući u Louisiani, nego je i pomoću aspiratora za nos spasio život novorođenčetu koje nije disalo.

36-godišnja Ashly Moreau je ujutro, 11. augusta, otpratila svog zaručnika na posao i tada joj je puknuo vodenjak. Pogledala je prema dolje i primijetila da može vidjeti bebine nožice.

Ashly je odmah pozvala pomoć. Poslala je dječaka do njegove bake koja živi u u kući odmah do njih, međutim ona nije mogla pomoći jer zbog nedavne operacije nije mogla hodati.

Pozvali su hitnu pomoć, a Jayden je odmah počeo pomagati mami.

Rekla sam mu: “Pomoći ćeš mi da rodim tvoga brata, a to moramo napraviti brzo jer su bebine nožice postale plave i on ne može disati”, ispričala je Ashly za NBC.

Jayden je slijedio mamine instrukcije. Okrenuo je bebu i podržavao svoju mamu tokom poroda – kada se dijete rodilo nije disalo. Jayden je odmah pronašao aspirator za nos koji koristi njegova 11-mjesečna sestra i počeo pumpati zrak kroz bebin nos i usta.

Beba, kasnije nazvana Daxx, počela je disati, a u njihov dom je vrlo brzo stigla i hitna pomoć.

Ponosna mama je kasnije opisala svoje osjećaje o sinu Jaydenu: “Jako sam ponosna na njega. On je hrabar i jak. On je moj heroj”, rekla je.

Liječnici su u bolnici kasnije rekli da Jayden nije pomagao mami pri porodu beba bi umrla zbog nedostatka kisika.

 

Komentari

komentara