Trudnoća i majčinstvo

NA ULTRAZVUKU JE PRIMETILA DA NJENA BEBA IZGLEDA DRUGAČIJE: Doktori su je ubijedili da je sve u redu, a porođaj je otkrio istinu!

Napisao A. K.

Kada je Hana videla svoju bebu na ultrazvuku, učinilo joj se da sve nije baš kako treba, dok su je doktori ubeđivali u suprotno.

Hana Bovran Pavej (39) je u 36. nedelji trudnoće otišla na ultrazvuk. Tada joj se učinilo da je glava njene ćerke neuobičajeno velika, ali su je doktori uveravali da nema razloga za brigu. Tako je Hana bezbrižno čekala porođaj. Nije imala nikakve poteškoće i verovala je kada su joj rekli da je sve u redu. A onda je krenuo porođaj i 15 sati kasnije ispostavilo se da je bebina glava zaista prevelika i zaglavila se, pa je morao da se izvede hitni carski rez.

Lusi je na kraju rođena bez drugih većih problema. I mama i beba bile su dobro, a onda je Lusi u sedmoj nedelji života dobila dijagnozu. U pitanju je kraniosinostoza, usled koga je lobanja veća i nepravilnog oblika i mozak se razvija sporije. Ukoliko se ne tretira na vreme, kraniosinostoza izaziva poteškoće u učenju i razvijanju. Na svu sreću, Lusi je dobila dijagnozu na vreme iako doktori u prvi mah nisu videli o čemu se radi. Operacija je bila zakazana nakon njenog prvog rođendana, ali su kasnije shvatili da će morati da bude izvedena ranije, jer je stanje prilično ozbiljno.

Lusi sada ima 17 meseci. Mora da nosi naočare upravo zbog kraniosinostoze i mora redovno da ide na kontrole, ali generalno je sada zdrava.

– Sjajno se oporavlja. A odmah nakon operacije smo vidjeli veliku razliku u njenoj pokretljivosti, ali i govoru. Sve u svemu, sve se sjajno završilo – kaže Hana.

Kurir.rs/Dailymail, Foto: Printscreen/Facebook

Komentari

komentara