Trudnoća i majčinstvo

Ova zanimljiva japanska metoda pomoći će brzom uklanjanju sala sa stomaka

Napisao H. H.

Ne tako davno, japanski glumac Miki Riosuke (Miki Ryosuke), koristio je jednu zanimljivu metodu, koja mu je pomogla da izgubi 13 kilograma i 12 cantimetara u struku za samo nekoliko sedmica, tačnije 49 dana.

Takav rezultat je nastao kao sporedan efekat vježbi koji su mu propisali doktori protiv bolova u leđima, piše “Uspešna žena

Izvođenje ovih vježbi kod Japanaca traje samo 2 minute dnevno.

Dakle,

Riosuke je ovu tehniku nazvao dijetom dugog disanja. A svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri sekunde, a zatim – snažan izdah u trajanju od 7 sekundi.

Većina evropskih doktora podržava izvođenje disajnih vježbi za mršavljenje i objašnjava ih na sljedeći način: masnoća se sastoji od kiseonika, ugljenika i vodonika. Kada udišemo, kiseonik dospjeva do masnih ćelija, on ih raščlanjuje na komponente (ugljenik i vodu).

Zato, što više kiseonika koristi naše tijelo, time sagorijeva više masnoće.

Sistem, na kojem su zasnovane disajne vježbe je jednostavan: kiseonik crpi masti i istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira limfotok i ubrzava metabolizam. Jednostavno rečeno, mast – je “gorivo”, a kiseonik – je njegov sagorijevač. Osim toga, kako tvrde stručnjaci, ova tehnika ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kiseonikom.

Vježba se izvodi svakodnevno u trajanja od 2 do 10 minuta.

Stanite i ispružite jednu nogu napred, a drugu iza nje.

Sada je potrebno napregnuti zadnjicu i prenijeti svoju težinu na zadnju nogu.

Počnite polako udisati u trajanju 3 sekunde, dižući ruke iznad glave.

Zatim, snažno izdahnite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tijela.

Više pogledajte u priloženom videu:

 

Komentari

komentara