Trudnoća i majčinstvo

TATA ZAPALIO INTERNET: Pozvala ga bivša žena, a njegov odgovor ima 350.000 lajkova!

Napisao H. H.

Njegov postupak nije nimalo neočekivan, ali je svojim obrazloženjem “kupio“ mnoge korisnike društvenih mreža. Brendon Kampenter sa Floride je tata koji je svojim gestom učinio da ga ljudi širom svijeta vole.

Naime, njemu je bivša supruga javila da im je kćerka bolesna zamolivši ga pritom da svrati do apoteke i kupi joj lijek. Kada je svratio do njih, primijetio je da im je frižider potpuno prazan, pa je riješio da učini nešto po tom pitanju.

Njegov postupak nije nimalo neočekivan, ali je svojim obrazloženjem “kupio“ mnoge korisnike društvenih mreža.

“Majka mog djeteta radi puno radno vrijeme i brine o našoj kćerki. Plaća kiriju, sve račune i otplaćuje auto. Danas sam odlučio da im napunim frižider kako bi imale hrane za nekoliko nedjelja. To što nismo zajedno ne znači da nisam tu za nju kada joj zatrebam. Kada je ona dobro onda, onda znam da će brinuti o našem djetetu najbolje što može i to me čini srećnim“, napisao je ovaj osjećajni tata na Fejsbuku uz fotografiju računa iz marketa.

“Neki od vas vjerovatno misle da treba dijete obezbijediti i koga briga za majku. Odrastite i preuzmite odgovornost za svaki aspekt vašeg života“, završio je on.

Njegov Fejsbuk status izazvao je nevjerovatnu pažnju, pa je podijeljen preko 200 hiljada puta. Među komentarima našli su se oni koji ne dijele baš njegovo mišljenje, ali ima onih koji ga u potpunosti podržavaju.

“Mislim da svaki muškarac treba da razmišlja na taj način. Ako se dvoje odraslih rastanu ne znači da ne treba da se ponašaju zrelo u odgajanju djece. Ovaj čovjek je nevjerovatan jer je shvatio da ta žena brine o njegovoj kćerki, to je mnogo više od toga da budeš dobar otac svom djetetu. Alpauz za džentlmena“, samo je jedan od pozitivnih komentara.

Izvor: Kurir.rs

Komentari

komentara