Trudnoća i majčinstvo

12 znakova u trudnoći koji BEZ GREŠKE otkrivaju da li ćete roditi dječaka ili djevojčicu

Napisao H. H.

Svaku damu koja je u drugom stanju muči jedno pitanje, kog je pola beba koju nosi?! Saznajte na koje znakove da obratite pažnju, jer oni ukazuju da nosite dječaka.

Pozicija stomaka

Pozicija stomaka jasno može ukazati na to da li nosite dječaka ili djevojčicu. Ukoliko je stomak spušteniji, sigurno nosite dječaka, piše “Fokuzz“.

Boja urina

Boja urina se mijenja tokom trudnoće. Obojenost mokraće ukazuje na to da nosite dječaka. Ukoliko nosite dječaka urin je tamniji, ukoliko je svjetliji, nosite djevojčicu.

Akne

Tokom trudnoće mijenja se hormonska ravnoteža, kao što se dešavaju i neke fizičke promjene. Ukoliko dođe do pojave akni, to je jasan znak da nosite dječaka.

Veličina grudi

Tokom trudnoće, grudi postaju veće i pripremaju se za stvaranje mlijeka i njegovanje novorođene bebe. Kod većina žena, lijeva dojka je uglavnom veća od desne. Međutim, kada nosite dječaka, desna dojka je veća od lijeve.

Hladna stopala

Ukoliko su vam stopala konstantno hladna tokom trudnoće, to je jasan indikator da nosite dječaka.

Kucanje srca

Kada odete na pregled za vrijeme trudnoće, ljekari će mjeriti otkucaje srca vaše bebe. Ukoliko su otkucaji srca manji od 140, to može ukazivati na to da nosite dječaka.

Rast kose

Još jedan od čestih znakova da nosite dječaka jeste ubrzan rast kose.

Žudnja za hranom

Ukoliko nosite dječaka imaćete veliku želju za kiselom i slanom hranom.

Položaj u kom spavate

Tokom trudnoće se uglavnom osjećate iscrpljeno i lako se umarate. U ovakvom slučaju, ukoliko češće spavate na lijevoj strani, to je znak da nosite dječaka.

Nema jutarnje mučnine

Ukoliko niste iskusili ranije simptome trudnoće, kao što je jutarnja mučnina, to je znak da nosite dječaka.

Dobitak na težini

Zajedno sa okruglim stomakom, dobitak na težini ukazuje na to da nosite dječaka. Kada nosite dječaka, dodatni kilogrami će se uglavnom primijetiti na stomaku, a ako se radi o djevojčici, majka se ravnomjerno goji po cijelom telu i licu.

Promjena raspoloženja

Pol vašeg djeteta pretežno utiče na vaše ponašanje. Istraživači su došli do zaključka da se radi o muškom djetetu ukoliko dođe do pojave viška testosterona, tj. agresivnog, smjelog i dominantnog karaktera.

Komentari

komentara