Trudnoća i majčinstvo

NEVJEROVATNA PRIČA! Odlučila da bebu rodi ranije zbog svog bolesnog muža…

Napisao H. H.

Većina trudnica želi da se porodi prirodnim putem. Nekada situacija to dozvolja, a nekada ne. Nerijetko doktori, kada procjene, radi zaštite deteta i majke namjerno izazovu porođaj. Za indukciju porođaja često se odluče i žene, kako se zbog bolova ne bi mučile. Međutim, ova priča nije nalik “standardnim”. Riječ je o hrabroj supruzi, koja je odlučila da bebu rodi ranije zbog svog bolesnog muža…

Naime, Mark Aulger bolovao je od ozbiljne bolesti kojа izаzivа progresivno stvaranje ožiljаkа u plućnom tkivu i samim tim ozbiljno narušava funkciju pluća, pa i život.

Kako mu je zbog plućne fibroze bio ugrožen život i nije bilo poznato kada će napustiti svijet, a njegovo zdrastveno stanje se znatno pogoršavalo iz dana u dan, njegova trudna supruga Dajana odlučila je da, uz odobrenje doktora, izazove porođaj, jer je željela da Marku ispuni najveću želju, piše “Viralnova“.

Iako su ljekari znali da takva odluka nije najbolja i da se život majke i bebe stavlja pod rizik, odlučili su (nakon detaljne procjene) da izazovu rani porođaj.

Hrabra Dajana je, uz veliku pomoć doktora, uspijela da se porodi i na svet donese preslatku, zdravu, djevojčicu.

Mark je dobio priliku da u rukama drži svoju malenu kćerkicu.

Cijela porodica je bila na okupu, prvi, nažalost i posljednji put. Dajanin suprug je preminuo.

U nastavku pogledajte video koji je snimljen u bolnici:

Komentari

komentara