Poslovni kutak

PREDSTAVALJAMO BREND VEGA DESIGN: SJAJNU MLADU ZVIJEZDU NA BH. TRŽIŠTU

Napisao H. H.

Maja Čehaja Taslidžić, ma. arh. i Adi Taslidžić dipl.ing.arh, supružnici, arhitekti i vlasnici brenda Vega design, bave se projektovanjem, dizajnom namještaja, dizajnom enterijera i prate savremenu tehnologiju u arhitekturi i dizajnu. Svojim brendom imaju cilj da u jednom paketu pruže sve usluge koje su korisnicima potrebne. “One stop design solution”.

Vega je dobila je ime po petoj najsjajnijoj zvijezdi na nebu, a njihovi radovi pokazuju da će i sam brend biti jedna od sjajnijih zvijezda na bh. tržištu.

“Oboje imamo dosta iskustva sa domaćim i stranim tržištima, te kao arhitekti i dizajneri trudimo se da naš brend i naš dizajn prilagodimo svim tržištima, te tako širimo energiju i strast za kreiranjem nečega sto je funkcionalno i lijepo”, kaže za naš portal Adi Taslidžić.

Kao što smo na početku naveli Vega se bavi arhitektonskim projektovanjem te dizajnom enterijera i produkt dizajnom (trenutno namještaj i enterijerski detalji). Također rade konsultantski i stručni nadzor.

“Teško je specificirati koju od navedenih usluga primarno nudimo, jer svaki naš arhitektonski projekat obuhvata i dizajn enterijera kao i dizajn i razradu namještaja. Stoga bi mogli reći da je specifičnost u jedinstvu usluga. Posebno bi izdvojili našu uslugu BIM podrške (Revit) tj. najnapredniji koncept u projektovanju koji objedinjuje sve struke arhitekture i građevinarstva, te BIM Management kao cjelokupni proces od kreacije do održavanja “živog” modela. Time se postiže standardizacija i automatizacija radnih procesa,  kao i unifikacija rada. Naravno, svi naši projekti kao i dizajn, dolaze sa BIM podrškom, zavisno od ugovorenog nivoa detaljnosti”, ističe naš sagovornik.

Nedavno su radili na enterijeru dvije firme, jedan vid “joint venture-a” u zgradi Svjetlosti, vikend kuću na  Zmajevcu, i jedan konkursni objekat stambeno poslovne zgrade.

Kao najznačajniji projekat do sada je linija namještaja “Vega Design Furniture” kojim su se predstavili u oblasti produkt dizajna – dizajna namještaja i prikazali njihove vizije i afinitete prema istom.

Tako su prošle godine sa svojom linijom namještaja nastupali na sajmu Imm Cologne u sklopu komore BIH. Taslidžić navodi kako je zapaženost njihovog namještaja bila na zavidnom nivou i linija je već plasirana na evropsko tržište.

“Namještaj je rađen u kombinaciji masiva i mdf-a i sadrži Home i Home Office elemente.  Obzirom da dizajn i razrada linije namještaja zahtijeva studiozan rad, posvećenost  i mnogo vremena, sljedeće godine se nećemo pojavljivati sa novim dizajnom na IMM Cologne, ali svakako planiramo u budućnosti”.

No već imaju razrađenu novu liniju koja čeka svjetlo dana, ali i pravo tržište i kupce.

Kada posmatramo njihove projekte možemo primjetiti da lagano naginju skandinavskom stilu i minimalizumu, no često tome dodaju retro i druge stilove.

Inspiraciju pronalaze jedno u drugom jer kako kažu: “Dva smo svijeta različita, tako da učimo jedno od drugog i time se inspirišemo”.

Želja u budućnosti im je da njihov rad bude prepoznatljiv, kao i sam brend, te da imaju zadovoljne kupce i klijente piše decorinportal.com.

Komentari

komentara