Poslovni kutak

"Ko nas šiša?" – Svetlana Cenić s Mostarcima o porezu i krađi!

Napisao admin

Fondacija CPI – Centar za zastupanje građanskih interesa i Omladinski kulturni centar Abrašević ove subote (15.09.) u 13 sati organiziraju javnu raspravu sa Svetlanom Cenić na temu javnih financija, sa nazivom ''Ko nas šiša?''.


Svetlana Cenić (Foto: Cure.ba)

Javna rasprava će se održati u OKC Abraševiću, a Mostarci će moći naučiti nešto više o tome kuda ide njihov novac, piše Mostarlife.com.

Svatko od nas svakog mjeseca državi daje ogroman novac kroz poreze, doprinose, carine i ostala davanja. Više dajemo državi nego što trošimo na hranu i stanovanje ili na našu djecu. Prikupljanje i potrošnja javnog novca je tema otvorene tribine sa Svetlanom Cenić.

‘Na jednom mjestu ćete imati priliku da razjasnite za što vlasti prazne proračun koji vi punite. Budite slobodni da pričate o lokalnim problemima u javnim finansijama i da li mislite da se one, zapravo, troše na javna dobra i za zajedničku korist. Iznesite svoja mišljenja i razrješite dileme. Kao građani imate zakonsko pravo da znate sve o proračunima i za što se troši taj novac, te kako doći do tih informacija.

Svetlana Cenić je dugogodišnji ekonomski stručnjak za pitanja javnih finansija i moći će Vam odgovorii na pitanja koja sebi postavljate, a niste znali kome da se obratite da dobijete objašnjenja ili se niste usudili da pitate. Dođite i postanite aktivni građani koji žele da znaju kako funkcioniše potrošnja javnih institucija i što možete uraditi da je poboljšate i ko Vas, zapravo, šiša.’ – stoji u pozivu koji je uputio OKC Abrašević. 

cure.ba

Komentari

komentara