Poslovni kutak

Krenuo obići radnike! – ŠEIK MOHAMED KRENUO U INSPEKCIJU: U uredima javnih službi u Dubaiju zatekao samo svoju sliku

Napisao admin

Šeik Mohamed poznat je po svojim ranojutarnjim inspekcijama kojima želi poslati poruku službenicima da se u radu moraju držati svjetskih standarda, posebice što se tiče tačnosti dolaska na posao


Foto: arhiva

Vladar arapskog emirata Dubai nenajavljeno je u nedjelju rano ujutro prošetao uredima javnih službi i u luksuzno opremljenim prostorijama šefova zatekao je tek prazne radne stolove.

 

Iznenadna inspekcija šeika Mohameda odvijala se u nedjelju (po lokalnom vremenu), ali nedjelja je uobičajeni radni dan u Dubaiju, te je šeik očekivao da će u uredima javnih službi ljudi biti na svojim radnim mjestima.

No, kako se vidi na snimci koji je na Twitteru objavio vladin ured za medije, jedina osoba koja se tamo zatekla u 7,30 bio je sam vladar Dubaija, koji tokom svoje iznenadne inspekcije nije bio u prilici vidjeti niti jedno lice, osim svojeg vlastitog na fotografijama koje su uramljene visile po zidovima.

Šeik Mohamed poznat je po svojim ranojutarnjim inspekcijama kojima želi poslati poruku službenicima da se u radu moraju držati svjetskih standarda, posebice što se tiče tačnosti dolaska na posao.

Vladin ured za medije u Dubaiju, kako navodi Gulf News, nije objavio imena šefova koji nisu bili na poslu dok je šeik šetao njihovim pustim uredima, prenosi “Jutarnji“.

 

haber.ba

Komentari

komentara