Poslovni kutak

NAKON SLUČAJA U BIJELJINI – Čuvajte se ovoga: Znate li kako izgleda 'skimer' na bankomatu, koji vam može skinuti sve podatke sa kartice?!

Napisao admin

Mnogo je onih koji ovaj 'opasni dodatak' na bankomatu nikada nisu vidjeli i ne bi ga ni mogli uočiti sve i da naiđu na njega


Foto:arhiva

Nakon jučerašnje informacije da je policija s bankomata u Bijeljini izuzela “skimer“, koji služi za skidanje podataka s magnetne trake-kartice, građani su dodatno na oprezu prilikom podizanja novca sa bankovnih automata.


Međutim, mnogo je onih koji ovaj ‘opasni dodatak’ na bankomatu nikada nisu vidjeli i ne bi ga ni mogli uočiti sve i da naiđu na njega,


Fotografije ispod pokazuju kako izgleda ‘skimer’ koji se uglavi na mjesto gdje se ubacuuje kartica, te obratite pažnju prije nego što počnete unositi podatke u bankomat i ukoliko primijetite nešto slično što budi sumnju, odmah prijavite policiji i odgovornim licima u banci.  

 

skimer

 

skimer-2 


Podsjećamo, ‘skimer’ u Bijeljini je otkriven nakon što je jedan od stanovnika 18. juna tamošnjoj policijskoj stanici prijavio da je na bankomatu NLB Razvojne banke u Bijeljini postavljen ‘skimer’, koji je izuzet nakon uviđaja.

 
O ovom slučaju obaviješteno je i postupajuće tužilaštvo u Bijeljini, a u toku je istraga.

 
S obzirom da počinioci ovog nedozvoljenog djela još nisu otkriveni, građanima se preporučuje oprez. 

 

depo.ba

Komentari

komentara