Poslovni kutak

POBJEGLA IZ NJEMAČKE ZA 45 DANA – “Ovo mi niko nije rekao!”

Napisao admin

Claudia Hofman iz Pakraca mjesec i pol je provela u Njemačkoj tražeći posao, a potom je spakirala kofere i odlučila se vratiti kući. I donijela je dobru odluku.


Danas ima svoju tvrtku i svojim radom uljepšava ljudima različite proslave. Mlada Pakračanka Claudia Hofman, nakon završene trgovačke škole i potrage za poslom lani je odlučila bolju budućnost potražiti u Njemačkoj. Međutim, nakon mjesec i pol provedenih u danas često zvanoj obećanoj zemlji, vratila se kući i pokrenula vlastiti posao. “Nije mi se svidjelo, vuklo me nešto kući. Mislila sam: ovdje barem mogu raditi za sebe, a ne da mi netko drugi “puše za vratom”.

Predala sam papire, sve je malo duže trajalo, no sad kad sam počela raditi, super je”, ispričala je 22-godišnja vlasnica tvrtke za slastičarske proizvode “Slatki užitak” za 034portal. Širenje i modernizacija. Djevojka koja je svoju prvu tortu ispekla s 11 godina danas u ponudi svoje tvrtke ima 43 vrste različitih kolača. Na pokretanje tvrtke odlučila se nakon što su je brojni prijatelji i rođaci tražili da im, na temelju dobrog iskustva, ispeče torte za različite prilike, pišu “Receptinadlanu“.

“Koristim uglavnom stare recepte od bake i mame i sve pripremam od domaćih sastojaka. Čak i kore za pite sama valjam. U ponudi imam 43 vrste različitih kolača. Potražnja je odlična pa sam evo, za Božić ispekla preko 150 kilograma raznih kolača i desetak torti. Radim isključivo po narudžbi za građane. Želim uspostaviti suradnju s trgovinama i hotelom, a vjerujem da ću jednog dana imati i vlastitu slastičarnicu”, kazala je za 034portal Claudia dodajući kako planira na proljeće proširiti i modernizirati prostor u kojem radi.

cure.ba

Komentari

komentara