Poslovni kutak Video

Set integrisanih bankarskih usluga – Italijanski desk: Nova usluga UniCredit-a za italijanske klijente u BiH (FOTO) (VIDEO)

Napisao admin

S ciljem pružanja potpore stranim investicijama u našoj zemlji UniCredit je, na konferenciji za medije upriličenoj na Mostarskom sajmu, 08.04.2014., predstavila platformu za pružanje usluga italijanskim klijentima u Bosni i Hercegovini – Italijanski desk. Italijanski desk dio je Internacionalnog deska UniCredit-a u Bosni i Hercegovini, koji pruža set integrisanih bankarskih usluga i proizvoda za prekogranične klijente i međunarodne kompanije. Usluge će pružiti svu potrebnu potporu italijanskim investitorima u našoj zemlji.


Unicredit Bank (Foto: Cure.ba)

Italijanski desk prezentiran je kroz brošuru za italijanske investitore u Bosni i Hercegovini, izrađena kroz saradnju UniCredit-a, Ambasade Italije u Bosni i Hercegovini i Agencije za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih firmi (ICE). Brošura sadrži korisne informacije za pokretanje poslovanja, pregled glavnih italijanskih investicija u Bosni i Hercegovini do danas, te ističe prednosti investiranja u ovo područje.

„Zadovoljstvo nam je predstaviti uslugu Italijanskog desk-a. Vjerujemo da će ova podrška kroz bankarske usluge olakšati poslovanje talijanskim klijentima u Bosni i Hercegovini. Kao italijanska UniCredit Bank, Marketing i komunikacije press@unicreditgroup.ba banka prirodno je da budemo partner italijanskim firmama koje su proširile svoje poslovanje na Bosnu i Hercegovinu. Naša zemlja ima veliki potencijal za ekonomski razvoj. Mi, u UniCreditu, smo posvećeni stvaranju novih prilika za dalji razvoj bh. privrede i kreiranju što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta, koji će biti privlačan stranim investitorima“, izjavio je ovim povodom direktor UniCredit Bank, gospodin Ivan Vlaho.

“O Italiji u Bosni i Hercegovini govore brojevi: treći trgovinski partner, trgovinska razmjena iznosi 10% bosanskohercegovačkog GDP-a, 70 italijanskih proizvodnih poduzeća aktivno je u Bosni i Hercegovini, a tu je i najveća italijanska bankarska grupacija. Formiranjem Italijanskog deska, UniCredit sa pažnjom gleda na 336 km, kolika je udaljenost od bosanskohercegovačke granice do Trsta i trudi se da tu razdaljinu smanji. Italija je u tome uz njih, svjesna da samo kroz zajednički sistem možemo uspjeti u procesu rasta i intenacionalizacije”, rekao je tom prilikom Ambasador Italije, NJ.E. Ruggero Corrias

Ovom uslugom UniCredit Bank potvrđuje reputaciju banke s kojom je jednostavno poslovati.

cure.ba

Komentari

komentara