Poslovni kutak

Univerzitet "Džemal Bijedić" – Takmičenje studenata u oblasti marketing planiranja (FOTO)

Napisao admin

Ekonomskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru od utorka je počela četverodnevna manifestacija Takmičenje studenata u oblasti marketing planiranja.


Marketing planiranje (foto: haber.ba)

Studenti su na izradi marketing planova radili tri mjeseca, razvijajući svoje komunikacijske vještine i primjenjujući stečena teorijska znanja u praksi.

Uvodni govor održao je predmetni nastavnik Marketinga i prodekan za nastavu Veldin Ovčina, koji je ukazao na izuzetnu važnost ovog projekta kako za studente, tako i za sami Ekonomski fakultet. Prema njegovim riječima, u odbrani marketing planova učestvuje 25 studentskih timova zastupajući isto toliko preduzeća.

Potom je marketing menadžere i direktore preduzeća koja participiraju u projektu, goste iz akademskog, kulturnog i privrednog života grada, nastavno osoblje Fakulteta i studente, ugodnim riječima pozdravio, te manifestaciju otvorio ministar privrede HNK Amer Zagorčić.

U četiri dana trajanja manifestacije, studenti su predstavili rezultate svoga rada i pokušali ubijediti žiri da je upravo njihov projekat najbolji.

Među preduzećima koja imaju častu učestovati u ovome projektu je bila i agencija New Marketing Solutions koja je vlasnik portala haber.ba i cure.ba.

Stručni žiri, kojeg čine profesori i saradnici, najbolje projekte će proglasiti danas.

haber.ba

Komentari

komentara