Poslovni kutak

Neobični diplomici iz Srbije – Mama (55), tata (58) i sin (37) maturirali u istom danu

Napisao admin

Mama je oduševljena što će moći da čita novine i knjige, otac se raduje što će sam svoditi račune, a sin planira da postane automehaničar.


Diploma (foto: cure.ba)

U klupi u Osnovnoj školi “Milinko Kušić” u Ivanjici čitava porodica Vasović iz sela Vučak kod Ivanjice. Majka Stojna (55), otac Blagoje (58) i sin Slobodan (37) motiku zamijenili olovkom. Svi su iskoristili “drugu šansu” i zajedno u istom danu položili maturu.

Kažu, danas ne možeš ni seljak da budeš ako si nepismen. Odmah te negdje neko zakine.

“Ja sam najbolji đak. Umalo pa vrlodobar. Roditelji su položili, za njih je to dovoljno. Druga šansa mi je puno značila, sad ću upisati za automehaničara i već planiram kako dalje u životu. Radim i na poljoprivredi, ali diploma i privatni zanat su najisplativiji”, kaže Slobodan Vasović.

Najviše pažnje privukla je mama Stojna Vasović. U ubrađenoj marami sa penkalom i diplomom. Potpisuje, pa se uz osmijeh ljubi sa predsjednicom SO Ivanjica Nevenkom Milošević, koja joj uručuje diplomu.

“Da i ja budem gospođa. Šalim se. Ali hoću, kad je zima i nema puno posla, da čitam knjigu, pregledam novine, da napišem nešto kad treba. Neću da mi unuci sutra kažu da sam nepismena”, priča Vasovićeva.

Njenog supruga Blagoja najviše zanima računica i to po sistemu: čist račun, duga ljubav. Zato je i učio školu.

“Da ja izračunam i obračunam, po pravilu, da me ne boli glava”, kaže Blagoje Vasović.

blic

Komentari

komentara