Poslovni kutak

15. “Sarajevo Basket Meeting”: Ljetni košarkaški kamp na Bjelašnici u organizaciji KK “Realway”

15. Sarajevo Basket Meeting - PR/Cure.ba
Napisao H. H.

Tokom vikenda na olimpijskoj planini Bjelašnica (Šabići) održan je petnaesti tradicionalni “Family day” u realizaciji KK “Realway Sarajevo”.

Više od 300 roditelja, prijatelja kluba sa porodicama i 120 naših polaznika se družilo u prelijepom ambijentu košarkaškog kampa.

Ovo je najveći košarkaški kamp ovog tipa u Bosni i Hercegovini. Misija je da tokom boravka na kampu omogućimo našim polaznicima kvalitetan sportski razvoj, socijalizaciju, te tamo doprinos u razvoju djece kroz adekvatan rad, izjavio je Nedim Džemić direktor KK “Realway Sarajevo”.

Ovim putem želimo se zahvaliti Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, zatim Općini Novi Grad koji su nesebično pomogli da dvadesetak naših članova selekcija i članova škole košarke budu polaznici kampa.

Također, želim da se zahvalimo našim prijateljima iz kompanije Ovako koja je obezbijedila hranu, Teloptic d.d Sarajevo koja je obezbijedila piće kao i konmpaniji Oaza, oficijelnoj vodi kampa, te našem najuspješnijem brendu sportske opreme kompaniji No1 koja je omogućila da naši polaznici i treneri budu obučeni u najmoderniju sportsku opremu. Podršku su pružili i naši prijatelji iz kompanija Navigare, Pionir, Bracom i Madi. Velika čast upriličila nam je posjeta legendarnog kapitena naše kosarkaške reprezentacije Samira Avdića kojem ovim putem i zahvajujemo.

Komentari

komentara