Poslovni kutak

Prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u BiH

Napisao H. H.

Prvi regionalni sajam gastronomije i ugostiteljstva u BiH pod nazivom GAST FEST, powered by Perutnina Ptuj, održati će se 15.-17. ožujka 2018. godine u Domu mladih/Skenderija u Sarajevu.

Sajam okuplja 50-ak izlagača iz četiri zemlje: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije.

Na sajmu će biti predstavljeni svi noviteti iz HORECA, PREHRAMBENOG, TEHNIČKOG I TEKSTILNOG sektora koji su isključivo namijenjeni ugostiteljima, hotelijerima i somelijerima.

Na samom sajmu očekuju vas mnogobrojne prezentacije izlagača, cooking show-ovi, poznata kuharska lica regije i šire kao što su: njemački kuhar Robert Koch, Domagoj Žulj i Morana Mijač – pobjednici najpopularnijeg kulinarskog showa u Hrvatskoj i okruženju »Tri, dva, jedan – Kuhaj« kao i poznato kulinarsko lice BiH Adnan Hamzić, te renomirana bh. imena kulinarstva i gastronomije.

U sklopu organiziranih cooking shoowa Perutnina Ptuj BIH organizira i natjecanje kuhara u pripremi raznih specijaliteta od piletine, a najbolji među njima će imati priliku da osvoji i posebnu nagradu za učešće.

Za zabavni dio programa će biti zaduženi Dj-evi iz okruženja kao što su Amir Groove, Nazzif i Dave Hudson kao i muzički band na završnoj večeri sajma.

GAST FEST sajam powered by Perutnina Ptuj je u organizaciji kompanije SINKROMO d.o.o. Mostar.

Zlatni sponzori sajma su: Coca Cola, Coca Cola Taste, Olimpija, Porsche Sarajevo i Volkswagen Privredna vozila.

Srebrni sponzor: Mesna industrija Vimar.

VIP sponzori: Hotel Radon Plaza, Hotel GastroID & TOFI i Master-H d.o.o.

Medijski pokrovitelji: RSG Radio, Radio Mix i Antena Sarajevo.

Više informacija potržite na: www.gast-fest.com ili na faceook profilu: https://www.facebook.com/gastfest1/

haber.ba

Komentari

komentara