Poslovni kutak

Otvaranje hotela “Mostar Marriott” očekuje se krajem aprila

Napisao H. H.

Mostar će uskoro dobiti jedan od sigurno najljepših i najvećih hotela u regiji, jedinistveni “Mostar Marriott

Izgradnja ovog hotela, na mjestu nekadašnjeg simbola grada – Hotela “Ruža”, u završnoj je fazi i konačno bi trebala biti završena u aprilu.

“Otvaranje novog hotela može se očekivati koncem aprila tekuće godine. U toku su završni radovi, keramičarski, staklarski, gipsarski i bravarski. Urađeno je više od dvije trećine građevinsko – zanatskih radova. Uskoro dolazi na red opremanje i skupocjeni namještaj”, kazao je rukovodilac gradnje hotela, Esved Dugalić.

Na gradilištu svakodnevno radi 150 radnika, s tim da će se broj radnika, prema Dugalićevim riječima, kako vrijeme bude odmicalo, povećavati.

Inače, početni izgled projekta je dorađen inovativnim detaljima, u skladu sa zahtjevima projektanta i velikog svjetskog lanca hotela “Marriott”.

Kako je nedavno kazao generalni direktor Mostar Marriotta, Marwan Ragheb, jedan od ciljeva “Marriotta” je dovesti u Mostar goste koji trenutno ne posjećuju ovaj grad, klijentelu sa većom plazežnom moći, koji trenutno ne posjećuju Mostar ili ne ostaju u njemu dugo.

“Također ćemo ponuditi veću raznolikost u restoranima nego što se trenutno nudi u Mostaru, kako lokalnom stanovništvu, tako posjetiocima. Također poboljšavamo turističku ponudu grada jer ćemo imati spa centar sa preko dvije hiljade metara kvadratnih i poluolimpijski bazen na vrhu hotela”, kazao je Marwan Ragheb.

Hotel Marriott u Mostaru će biti hotel s pet zvjezdica s površinom većom od 27.000 metara kvadratnih. Imat će 182 sobe i apartmane, sedam različitih restorana, tri različita bara, dvorane za sastanke, koncertnu dvoranu, bazen na vrhu hotela, spa centar, podzemnu garažu.

“Kreirat ćemo novu infrastrukturu koja trenutno nije dostupna, ali prije svega stvorit ćemo jedan novi publicitet jer mi imamo preko šest hiljada hotela i prodajnih ureda diljem svijeta i svi oni će pronositi ime ovog grada, ne samo hotela”, dodao je Ragheb, napominjujući da nije slučajno da se hotel baš zove “Mostar Marriott”, gdje je ime grada prvo naznačeno.

Hotel će po kvaliteti materijala i opreme, te sadržaju, kapacitetu, uslugama koje pruža, biti jedan od luksuznijih na Balkanu.

Komentari

komentara