Poslovni kutak

RADE ŠERBEDŽIJA: “Rekao sam Angelini da izgledamo kao Ljepotica i Zvijer, a ona mi je odgovorila…”

Napisao H. H.

Poznati glumac Rade Šerbedžija napisao je autobiografiju pod naslovom “Poslije kiše” u kojoj piše o svom burnom životu, ljudima sa kojima se sretao, glumačkoj karijeri, politici, životu u Jugoslaviji i emigraciji.

Pored ostalog, Šerbedžija piše o svom glumačkom radu, ali i druženju sa slavnom glumicom Angelinom Jolie sa kojom je surađivao u filmu “U zemljii krvi meda”, snimanom u Budimpešti i Sarajevu

“Rekla mi je da joj je majka rano umrla i da pati zbog toga i da ima brata kojeg obožava i oca, ponoćnog kauboja, koji je slavni filmski glumac i sa kojim ratuje od svojih tinejdžerskih godina, ali ga ipak voli i da voli mene kao glumca, da je gledala moje filmove-ne samo američke.

Voli noću sama gledati neke nepoznate strane filmove, a kada je neko zanima, onda pogleda sve što može o njemu. I Brada Pitta, kaže voli.

Pričamo tako sat vremena, a ja mislim kako ovu mladu ženu znam godinama, i sve mi je potaman. Jedemo odrezak od halibuta (hrvatski rombo) i pijemo crno vino. Pijemo dosta brzo, već smo na drugoj boci. Dopada mi se što je bekrija. To zapažam po njenim pokretima i načinu na koji drži čašu u ruci. “Ovaj naš susret ćemo nazvati Ljepotica i zvijer”, kažem ja. Glasno se nasmijala. “Da, ti si ljepotica, a ja sam zvijer”, usklknula je”, piše “Slobodna Bosna“…

Komentari

komentara