Poslovni kutak

Čak ako imate najoštrijeg šefa – Trideset uvjerljivih razloga da se izvučete s posla

Napisao admin

Ko nije nekad poželio da izađe ranije s posla? Nudimo vam trideset srceparajućih razloga koji će vam omogućiti da zbrišete s posla ranije, a da vam to niko ne zamjeri. Čak iako imate najstrožeg šefa na svijetu, sigurno ćete na našoj listi pronaći bar jedan razlog koji biste mogli da iskoristite.


posao (foto:cure.ba)

1. Zvao vas je komšija, pukla vam je vodovodna cijev i počelo je da kaplje i kod njega. Morate odmah da idete kući! 

2. Ako vaš šef voli životinje, izvucite se na hitnu situaciju sa ljubimcem. Ljudi koji vole životnije će vas sigurno pustiti s posla u bilo koje vrijeme. 

3. Otrovali ste se hranom…uvijek pali! Samo provjerite da ne okrivite kuvara u omiljenom restoranu vašeg šefa! 

4. Imate dijareju – sve će biti isuviše sramota da bi provjeravali, a vi ćete izaći s posla za pet minuta! 

5. Pokvario vam se auto i sada ćekate šlep službu koja nikako da stigne. 

6. Vaša rođaka je počela da se porađa, a vi ste jedina osoba koja živi u blizini i morate da je odvedete u bolnicu! 

7. Polomili ste zub – kakav maler i morate kod zubara na hitnu intervenciju. 

8. Ako vam je šef muškarac, samo recite da imate “ženske” probleme… nema muškarca koji bi vas pitao kakvi su to problemi! 

9. Vaške – bljak! Niko ne želi da dolazite na posao sa vaškama. Možda ćete dobiti još jedan slobodan dan dok se ne riješite ovih napasti. 

10. Recite šefu da ste radili analizu krvi i da vam neki rezultati nisu u redu…morate odmah da odete na dodatne pretrage. 

11. Pozvani ste na sud, niko ne smije da se igra sa zakonom! 

12. Kažite da imate urinarnu infekciju. Ovo je dobar izgovor, jer može da se pojavi preko noći i da prođe za dan-dva bez posebnih lijekova i odlaska kod ljekara. 

13. Potencijalno agresivni dečko vaše najbolje prijateljice ju je izbacio iz stana i morate da joj pomognete da se iseli – danas! 

14. Zaključali ste ključ u autu. Bravar je već krenuo ka vama, ali je rekao da će mu biti potrebno neko vrijeme da stigne. 

15. Blizak član porodice je imao sudar. Ne znate koliko je povrijeđen i zato ne možete da se koncentrišete na posao dok ne provjerite kako je. 

16. Zakačili ste stomačni virus. Ovo je odličan izgovor, jer ćete dobiti i koji dan da se oporavite. 

17. Septička jama vam se izlila i sada vam je dvorište preplavljeno kanalizacijom. Svako će shvatiti da ovo morate hitno da sredite. 

18. Drvo u vašem komšiluku je palo preko ulice i blokiralo put. Pozvali ste komunalnu službu i sada čekate da dođu, ali ko zna kada će stići… 

19. Ubola vas je pčela, a niste ni znali da ste alergični… lice vam je jako oteklo i ništa ne vidite. 

20. Vaš prevoz se nije pojavio jutros i sada morate da nađete neki drugi način da dođete na posao. Žao vam je što ćete zakasniti! 

21. Samo recite “ukočila me kičma”, niko ne zna šta tačno ovo znači, ali svakako ne možete doći na posao u tom stanju. 

22. Imate strašne hemoroide i ljekar vam je savjetovao da se opustite u kadi sa slanom vodom, nekoliko sati. Niko neće imati smjelosti da vam nešto prigovori. 

23. Imate hronični ginekološki problem. Izađite s posla i ništa ne brinite! 

24. Migrena je odličan izgovor. Svako ko ju je jednom iskusio, znaće koliko je to strašan bol, a naročito ako traje danima… 

25. Recite da ste se opekli prilikom kuvanja. Samo povedite računa da kažete da ste se opekli na nekom dijelu tijela koji možete lako da prikrijete sljedećih nekoliko dana na poslu! 

26. Bili ste svjedok kada je auto udario nekoga, a zatim pobjegao i morate da odete u policijsku stanicu da date izjavu. Još jedanput, niko se ne igra sa zakonom! 

27. Samo recite da se vaš “muž, dijete, cimer razbolio i ne može da ustane iz kreveta, pa morate da ostanete kod kuće da ga pazite”. 

28. Neko je pokušao da provali u vašu kuću sinoć i danas morate da stavite sigurnosna vrata ili neki sigurnosni sistem. Niko se neće usuditi da se igra sa vašom bezbjednošću! 

29. Pozovite šefa i recite mu da vam je pauk odnio auto i da morate da odete da platite kaznu, jer se sutradan plaća dvaput više. 

30. Recite šefu da su vam se pokvarila vrata na garaži i niste mogli da izvezete auto. 

Kako smo smislili sve ove razloge? Tako što su nam se ove situacije stvarno dešavale u životu… Koji je vaš izgovor da izostanete s posla?

cure.ba

Komentari

komentara