Poslovni kutak

Svečano otvoren novoizgrađeni objekat TC Bingo u Mostaru

Mostar, BiH - 13. oktobar 2017:Na sjevernom ulazu u Mostar tržni centar Bingo, koji je prije pola godine u požaru izgorio do temelja, sagrađen je u rekordnom roku i danas je uz prigodnu svečanost otvoren u novom ruhu, na površini od 11.660 metara kvadratnih i zapošljava 200 radnika ( Zeljko Milicevic - Anadolu Agency )
Napisao H. H.

Prije šest mjeseci, odnosno u aprilu ove godine objekat TC Bingo na sjevernom ulazu u grad Mostar do temelja je izgorio u požaru.

Šteta je tada procjenjena na više miliona KM, međutim, nakon nepuna dva mjeseca od požara, vlasnici kompanije krenuli su sa izgradnjom novog objekta na istoj lokaciji, obećavši da će se Bingo „vratiti“ sa još boljom ponudom.

Svoje obećanje, po svemu sudeći, su ispunili te je danas upriličeno svečano otvaranje novoizgrađenog objekta tržnog centra u Mostaru.

Iz kompanije Bingo kazali su da se ovaj tržni centar sada prostire na površini od 11.660 metara kvadratnih, od čega je hipermarket na 9000 m2, a ostalo zauzimaju igraonica, restoran i ostali zakupci, koji su u centru bili i ranije.

“Naših 100 zaposlenih, koji su i ranije radili ovdje, danas su ponovo sa nama i mi smo zaista sretni što smo uspjeli otvoriti vrata ovako jednog lijepog centra. Primjetili ste vjerovatno da je i spolja drugačiji”, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga.

Novi tržni centar sada nudi bogat asortiman sa više od 50 hiljada artikala u ponudi, a uskoro će u neposrednoj blizini glavnog objekta biti otvoren retail park sa nekoliko poznatih brendova odjeće i kozmetike među kojima su DM, Deichmann, Waikiki, Sport Vision.

Iz kompanije Bingo zahvalili su svim domaćim kompanijama koje su im posljednjih mjeseci pružile podršku, a više od pedeset kompanija i sedam hiljada radnika je radilo na izgradnji centra.

Komentari

komentara