Poslovni kutak

ON JE IZ BOSNE I GOVORI 56 JEZIKA: Njegova tajna je jednostavna, evo kako da naučite i vi…

Napisao H. H.

Ako je izreka koja kaže da “koliko jezika govoriš toliko ljudi vrediš” barem delimično istinita, onda je Muhamed Mešić iz Tuzle fenomen od čoveka!

Ovaj Bošnjak ima 32 godine, a govori čak 56 jezika! Sa samo 16 godina obavljao funkciju opštinskog odbornika. Osim što je pravnik, diplomirao je japanski i hebrejski, a trenutno je savetnik makedonskog predsednika Đorđa Ivanova i dobitnik prestižne nagrade “Brainswork Make a Difference Award” 2010. godine u Beču,piše

Uprkos neverovatnoj biografiji, Mešić je skroman kada priča o poznavanju 56 jezika i tvrdi da je njegova tajna prilično jednostavna.

– Važno je imati želju, a ja sam je imao. Silna ljudska volja je čudo – ona je najčešće glavni “krivac” za naše uspehe. Svet na drugim jezicima izgleda drukčije, dok sva ta različita razmišljanja na stranim jezicima imaju sposobnost da stvore sasvim drukčiju sliku nego samo na jednom jeziku. Perspektiva je drukčija kad jednu reč prevedete na nekoliko jezika. Prvi živi kontakt sa stranim jezikom bio mi je s grčkim, kada sam kao mali sa svojim roditeljima bio na letovanju u Grčkoj. Da, eto upravo to me je strašno inspirisalo – rekao je za Mešić za Al Džaziru.

Komentari

komentara