Poslovni kutak

ŠTA ĆE POKAZATI ISTRAGA-Da li je riječ o SABOTAŽI: Bosanski “Bingo” GORI baš kada je to najvećem konkurentu “KONZUMU” NAJPOTREBNIJE!?

Napisao H. H.

Ogroman požar sinoć je zahvatio sjevernu stranu hipermarketa “Bingo” na ulazu u Mostar, a gotovo je cijeli objekat izgorio. Mnogi se već sad pitaju da je moguće da je ovo slučajno u trenucima kada je najveći konkurent Binga na tržištu, hrvatski “Konzum” u vrlo teškoj situaciji zbog propasti hrvatskog koncerna “Agrokor”

Ona nesreća došla je u trenutku velike ekspanzije tuzlanskog giganta na tržištu BiH. Naime, kompanija “Bingo” službeno je preuzela Victor Retail d.o.o. Sarajevo koja vodi Altu, dok je dogovorena i kupovina tržnog centra Merkur Otoka u Sarajevu. Prije samo nekoliko dana Bingo je kupio i tuzlansku Ditu.

Posljednjih mjeseci ovaj bh. trgovački lanac u vlasništvu Senada Džambića u  velikom je usponu i pretekao je po tržišnom udjelu hrvatski “Konzum”. Ta činjenica se događa baš u vrijeme kada u hrvatskoj koncern Agrokor koji je vlasnik Konzuma, faktički, proglašava bankrot, odnosno nemogućnost da vraća velike strane kredite.

Hrvatska je vlada zbog toga donijela zakon i preuzela upravljanje koncernom u pokušaju da spriječi raspad. Indikativno je da se žestok i težak udar na “Bingo”, a istraga će pokazati da li se radilo o sabotaži ili podmetanju, događa baš kada bi to moglo odgovarati “Konzumu”. Iako je u ovom trenutku teško reći šta je uzrok i da li stoji teorija zavjere, mnogo je stvari koje se zlokobno poklapaju, a u gdje su stotine miliona u igri tu je sve moguće. Izvor-hovi.ba

Komentari

komentara