Poslovni kutak

UIOBiH: Sekretarica, maser i snimatelj bit će suspendovani zbog skandalozne fotografije

Napisao H. H.

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pokrenula je danas disciplinske postupke protiv tri uposlenika koji se dovode u vezu s skandaloznom fotografijom koje su procurile iz ove državne institucije”, potvrdio je generalni direktor UIOBiH Miro Džakula.


Radi se o slučaju koji je u kabinetu pomoćnika direktora Džakule, Saudina Terzića, u Banjoj Luci, jedan od radnika IT sektora tokom radnog vremena masirao polugolu Terzićevu sekretaricu, a fotografiju su snimile njihove kolege i proslijedile medijima, piše “Avaz“…

“Danas su pokrenuti disciplinski postupci protiv troje uposlenika, a u idućoj sedmici bit će pokrenuti protiv svih ostalih koji su bili tu, kao i onih koji su propustili da bilo kojeg šefa upozore da se nešto tako dešava”, kazao je Džakula.

On je rekao da će troje uposlenika, najvjerovatnije, biti suspendovani, jer je to teži oblik službene dužnosti koja je propisana i Pravilnikom o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti i Kodeksom ponašanja zaposlenih u Upravi.

“Ići ćemo s najtežim sankcijama. Ovdje se radi o tri osobe protiv koje je pokrenut disciplinski postupak za teže povrede službene dužnosti, a koliko je osoba učestvovalo u svemu ovome znat će se kada se završi kompletan postupak. Dali smo nalog Odsjeku za unutrašnju kontrolu da završi taj dio posla, i tokom iduće sedmice imat ćemo više informacija”, kazao je Džakula.

On je ponovio da će, najvjerovatnije, tri najodgovornije osobe biti suspendovane i da to zaslužuju svi koji se na ovakav ili sličan način ponašaju u državnim institucijama.

Komentari

komentara