Poslovni kutak

POSTAVILA JE PITANJE KOJE JOJ JE UNIŠTILO ŠANSU DA DOBIJE POSAO: Da li biste i vi ovo pitali da ste bili na njenom mjestu?

Napisao H. H.

Glavni razlog zbog kog svi radimo je novac. Ne, to ne znači da ćete se samo pojaviti na poslu i dobiti platu. Na posao odlazimo kako bismo zaradili platu i nema ničeg lošeg u tome da nam je novac glavna motivacija.

Ipak, to ne znači da samo zato što imate neki bezvezan posao treba da budete srećni i da se time zadovoljavate. Potpuno čudna situacija desila se jednoj devojci koja je aplicirala za posao u firmi “Skip The Dishes” koja se bavi onlajn naručivanjem hrane.

Nakon prvog razgovora koji je obavila sa poslodavcima, Tejlor Berns je upitala nešto sasvim logično – kolika će joj biti plata?

“Zdravo Viktorija, želela bih da vam postavim još jedno pitanje. Ukoliko me budete primili na ovu poziciju, koliko ćete me plaćati po satu? Praznici će biti uračunati? Izvinite, jednostavno bih želela prvo to da znam. Unapred hvala i prijatan dan”, pisalo je u njenoj poruci upućenoj ženi koja je sa njom obavila prvi razgovor.

Međutim, odgovor koji je dobila od izvesne Viktorije Karas nije očekivala.

“Ćao, Tejlor, tvoje pitanje otkriva da tvoji prioriteti nisu u skladu sa politikom naše kuće. Zbog toga otkazujemo sastanak koji smo dogovorili u četvrtak sa tobom. Pozdrav!”

Kada je tvitovala prepisku sa kompanijom mnogi su je podržali, ali bilo je i onih koji smatraju da je prerano pitala za novac,piše beograd.in

Šta vi mislite – kada je pravo vreme da pitate za platu?

Komentari

komentara