Moda

Jesenski modni hit – Pleteni džemperi za svaki oblik tijela

Napisao admin

S obzirom na to da je jesen pretopla za zimske kapute, idealni odjevni predmet je topli džemper. Džemperi su ove godine i modni hit pa evo preporuke kojeg izabrati s obzirom na vaš oblik tijela:


džemper (foto:cure.ba)

Tijelo oblika kruške

Kardigan oblika školjke naglašava gornji dio tijela te miče pozornost s veće stražnjice. Mogući su i bogatiji bodovi, ali onda uz njih treba obući jednostavan donji odjevni predmet, poput hlača ravnog kroja ili traperica visokog struka. Ekstra veliki bodovi i uočljivi uzorci najbolji su za tople šalove ili kao detalji. Prugasti uzorak je također pun pogodak. Duge padajuće pruge izdužuju bokove. Šišmiš rukavi miču pozornost s donjeg na gornji dio tijela pa iskoristite njihov ovogodišnji povratak u modu.

Tijelo bez oblina

Dugi strukirani džemperi sa širokim slojevitim rukavima ovakvom obliku tijela daju izgled pješčanog sata – dakle toliko željene obline. Pojas spušten na bokove ispod toga ističe kukove te miče pogled s ravnijeg gornjeg dijela. Bujni, zamršeni bodovi dodaju masu pa si ovaj tip osobe može priuštiti i ekstra šal ili bod. Dobit ćete na eleganciji i stilu ako ukombinirate različita pletiva, ali nemojte pretjerivati kako ne biste ispali okićeni poput božičnog drvca.

Džepne venere

Žene manjeg rasta imaju krivo mišljenje kako ih pletivo u potpunosti zatvara i pretvara u male čupave kuglice. Savjet njima je jednostavan bod pletiva. Što manje igre iglama. Zato si možete dozvoliti više boja. Stil kardigana duljeg kroja koji se ne kopča i ravnije linije će vas izdužiti pa ćete u konačnici izgledati više. Tajna je u kontrastnoj odjeći ispod. Ako pritom stavite zanimljivu ogrlicu još ćete vizuelno dobiti na visini.

Izrazito visoki tip

Žene koje inače mogu obući sve i dobro izgledati, također žele ponekad promijeniti svoj izgled. Izvući se iz poslovnih odijela, a pritom izgledati poslovno i lijepo uz zanimljive džempere – kapute i za njih je moguće. Slojevita odjeća tanjeg kroja uz mogućnost više boja dat će vam istovremeno i poslovan i otkačen izgled. Ovaj tip žene može si dozvoliti i nekoliko dezena i tekstura istovremeno. Iskrojeni komadi pletiva prema obliku tijela za vas su bolji od ekstravagantnih bodova.

XXL

Ovaj tip žena najviše se pribojava pletiva. Tajna njihovih džempera je da su lagani, ali ne vrećasti. Krojevi oblika šatora vam sam dodaju kilažu pa ih maksimalno izbjegavajte. Također dodavanjem bogatog i zanimljivog nakita bliže licu mičete pogled s problematičnih područja. Definirana ramena, kontrolirani oblik, uži rukavi i ne prebogat uzorak pletiva i vama će donijeti užitak nošenja toplih džempera. Pripazite samo da su boje tonirane jer vam preveliki kontrast donosi dodatne kile.

cure.ba

Komentari

komentara