Moda

Dragocjene lekcije žena koje uvijek izgledaju tip-top: Ovo su njihovih 6 pravila!

Napisao H. H.

Oni kojima je izgled zaista važan brinu o svakom detalju, a retko kada izgledaju kao da su se mnogo potrudile

Žene vole da prate trendove, da budu sređene i da izgledaju besprekorno. U svojim stilovima se razlikuju i uvek se trude da budu jedinstvene. Ono što je još važnije od toga jeste da im garderoba savršeno stoji i odgovara njihovoj figuri.

Oni kojima je izgled zaista važan brinu o svakom detalju, a retko kada izgledaju kao da su se mnogo potrudile. Modni stručnjak Laura Crake otkila je njihove zapovesti kojima se pridržavaju stalno, piše Elle.rs.

1. Nikada ne nasedaju na očigledne trendove

Dok neki čekaju svaku sezonu kako bi u prodavnicama nabavili onaj jedan prepoznatljivi trofejni komad koji vrišti ‘u trendu sam’, žene sa stilom ne žele da budu tako nemaštovite. Ne nose najpopularniju torbu sezone samo zato što je ona hit ili ‘must have’ odevni komad koji je prošetala Kim ili Rijana.

2. Opsednute su košuljama

Košulju možda povezujete isključivo s formalnim situacijama, ali žene sa stilom znaju da je to jedan od najsvestranijih odevnih predmeta. Nonšalantno je nose na plažu u raskopčanoj verziji i na poslovni sastanak uvučenu u pensil suknju. Omiljena im je košulja bele ili svetlo plave boje.

3. “Kvalitet, a ne kvantitet” njihova je mantra

One nemaju ormare krcate garderobom. Tokom rasprodaja ne podležu impulsivnoj kupovini i nagonu da kupe jedan model majice u svim bojama samo zato što je snižen za 50 odsto. Kupuju namenski i organizovano.

4. Vole cipele više od torbi

Više pažnje posvećuju onome što nose na nogama umesto onoga što im visi s ruke. Kada imaju prave cipele, ostatak kombinacije jednostavno se posloži sam od sebe. Tokom dana vole jednostavne cipele s ravnim đonovima ili niskom petom. Uveče puštaju mašti na volju i biraju šarolike modele, od onih s baršunastim mašnama i zlatnim vezom do onih ukrašenih sa zakovicama ili modela sa zmijskim uzorkom.

5. Znaju da pronađu nove neizvikane modne brendove

Onaj novi dizajner o kojem svi pričaju? Žene sa stilom znaju za njega već mesecima. Otkrile su ga slučajno, baš kao i većinu drugih brendova čiju odeću vole da nose.

6. Ne zamaraju se frizurom

U frizerskom salonu ne traže šišanje po uzoru na nekoga, njihova frizura je jednostavno – njihova. Ne koriste peglu za kosu jer bi to izbacilo sav karakter iz njihove kose. Sve ono što većina nas mrzi kod svoje kose (sede, pokoji ispucali vrh ili masni pramen) one prihvataju i “rešavaju” najobičnijim vezanjem kose u rep.

Komentari

komentara