Moda

Kako izgledati mršavije? Pet pravila kojih se drže poznati

Napisao H. H.

I dok se trendovi mijenjaju iz sezone u sezonu, najveće zaljubljenice u modu kroz sve te novitete vječito provlače neka modna pravila, osobito ona koja vizualno izdužuju figuru. Evo koji su trikovi prokušani…

1. Dugi kaput

Stilisti tvrde da ćete se, nosite li dugi kaput, osjećati poput najvitkije osobe na svijetu! Ovakav kaput, onaj koji seže gotovo do poda, sakrit će sve ono što možda želite sakriti, osobito ako ‘nije vaš dan’. I neće sakriti samo koji kilogram viška, već ćete u njemu izgledati cool čak i kad ispod nosite nešto najobičnije što postoji u vašem ormaru. Znaju to i poznate pomodarke poput Nataše Janjić i Kim Kardashian, a evo kako to nose:

2. Remen

Remen je moćan modni dodatak u ženskim ormarima – on će ne samo naglasiti vaš struk i vizualno ga učiniti užim, već dodaje i na eleganciji. Podiže svaki styling i ima tu moć i najdosadniju odjevnu kombinaciju učiniti totalno zanimljivim. Pgledjate kako ga nose Iva Balaban, Anita Dujić i popularna američka stilistica Olivia Palermo.

3. Suknja A kroja

Ako vas muče bokovi ili bedra, haljine ili suknje A kroja koje lagano padaju zasigurno će laskati vašoj figuri. Uske u struku, a lijepo lepršaju oko vaših oblina – savršeno! Upravo savršeno to znaju glumica i blogerica Sonja Kovač i poduzetnica Mirela Forić Srna.

4. Monokromatske boje

Odjenuti sve u istoj boji od glave do pete vizualno izdužuje tijelo – izgledate viši i mršaviji. Crna je klasik, zna dizajnerica Victorija Beckham, ali i bijela će biti pun pogodak – pogledajte kako to dobro radi Iva Šarić Leko.

5. V izrez na dekolteu

I dok volimo dolčevite, ne treba ignorirati dublji V izrez koji također izdužuje figuru. Ne samo da će vaš vrat izgledati duži i tanji, već će vam na privlačan način naglasiti torzo odnosno vaš ‘obrnuti trokut’, što će vizualno stanjiti vaš struk i u kunačnici vam podariti figuru pješčanog sata. Odličan primjer za to je voditeljica Nikolina Ristović u sivoj kožnoj haljini, kao i novinarka Fani Stipković sva u čipki.

Cosmopolitan.hr

Komentari

komentara