Moda

NOVA PHOTOSHOP KATASTROFA – Manekenki u reklami za Joe's Jeans noga tanja od ruke (FOTO)

Napisao admin

Manekenka Alexandra Tomlinson nedavno je pozirala za novu kampanju firme Joe´s Jeans pod nazivom "Joe's Vintage Reserve 1971", koja je izazvala burne reakcije kreatora. Tomlinson je inače mršava i ima tanke noge, ali Joe's Jeans su u Photoshopu dodatno stanjili njenu nogu.


manekenka (foto:cure.ba)

Alexandra je na sebi imala farmerke ove firme i cipele sa visokom štiklom, a pozirala je sjedeći na lavabou u toaletu. Frizura i šminka su urađeni u retro stilu i sve izgleda savršeno osim jedne “sitnice” – desna noga joj je stanjena na širinu ruke, dok joj je lijeva noga ostala u normalnoj veličini, onoliko koliko to dozvoljavaju proporcije djevojaka s naslovnice, piše Radaronline.

U maju 2012. godine Vogue magazin je postigao dogovor sa 19 svjetskih urednika da ne zapošljavaju manekenke koje su maloljetne i čija je kilaža ispod normalne. Ovim činom žele pokazati da se premršavo više ne traži ni u modi ni u svijetu ljepote. Vogueu se pridružio i Seventeen magazin, koji je u augustovskom izdanju pisao o temi “Tretiranje tijela”, u kojoj ohrabruje i savjetuje tinejdžerke da vole svoje tijelo onakvo kakvo jeste.

cure.ba

Komentari

komentara