Moda

Savjeti – Kako popraviti slomljenu potpeticu?

Napisao admin

Visoke potpetice su omiljene ženine „prijateljice“. Većina žena ima više od dva para štiklica u svom ormaru. Visoke potpetice izgledaju seksi, a također poboljšavaju izgled i osobnost žene. Međutim, hodanje na visokim potpeticama nije lako i morate imati praksu kako bi ih nosile sa stilom i udobnošću. Kada nosite visoke pete, morate hodati vrlo pažljivo tako da ne izvrnete svoj gležanj ili slomite potpeticu.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Ipak, postoje neki nesretni dani, kada svaka žena slomi potpeticu. One mogu otići nekako do kuće, ali ne mogu prežaliti njihove najdraže štiklice. Nemojte biti tužne drage dame. Postoji nekoliko načina na koji možete popraviti vašu slomljenu potpeticu kod kuće. Pogledajte kako!

1. Nemojte bacati dijelove slomljene pete.

2. Ako redovno nosite visoku potpeticu, uvijek sa sobom nosite instant ljepilo kako bi izbjegli da postanete žrtva neugodnosti. Ako se desi da vam peta pukne, odmah je zalijepite pomoću ljepila. .

3. Kada osjetite da se vaša potpetica „kreće“ izvan forme, trebate biti oprezni. To će vas spasiti neugodnosti u javnosti.

4. Ako možete doći kući sa slomljenom potepticom, popravite je. Kupi zamjenu, a zatim je zalijepite sa ljepilom na petu. Kada kupujete zamjenu, pobrinite se da su oblik i veličina slični. 

5. Prvo, očistiti petu na mjestu gdje je slomljena. Izvadite stare ekserčiće koji su slomljeni. Očistite sve nečistoće prije nego što zalijepite petu.

6. Sada nanesite ljepilo na đon, i stavite novu zamjensku potpeticu. 

7. Koristite čekić kako bi dobro zalijepili petu za đon. Budite oprezni inače možete ozlijediti prst dok udarate čekićem obuću.

cure.ba

Komentari

komentara