Moda

Uz vječno chic dame – Streeststyle s milanske sedmice muške mode (FOTO)

Napisao admin

Uz vječno chic dame, ulice Milana osvajali su i modno osvješteni muškarci…


moda (foto:Fashionologie, Tommy Ton)

Milan je još jednom u godini postao pravo sjecište putova svih modnih veličina i sladokusaca, koji su se okupili u talijanskoj modnoj prijestolnici, kako bi popratili trendove koji će u narednoj toploj sezoni prevladavati u muškoj garderobi. Osim već viđenih i dragih nam urednica i stilistica koje su okupirale prve redove revija, posebni je gušt bio vidjeti toliko modno osvještenih muškaraca na jednome mjestu.

Milanski tjedan muške mode, na kojem su svoje vizije za iduće proljeće, između ostalih, predstavila imena Burberry Prorsum, Salvatore Ferragamo i Missoni, od 23. do 26. lipnja pohodila je i daleko najrazvikanija, modna urednica japanskog Voguea, Anna Dello Russo, koja je još jednom sakupila najbolje krpice iz svojih editorijala i uspješno ih translatirala na ulicu, zabavljajući svojim stilom okupljeno mnoštvo.

Bilo da je u pitanju Pradino jesensko odijelo ili D&G proljetna haljina sastavljena od svilenih marama, Anna je pokazala kako printevi apsolutno dominiraju modnom scenom te nas nemaju namjeru napustiti izvjesno vrijeme, zbog čega su ulice Milana u ta tri dana djelovale življe no ikad. Cvjetni, voćni, galaxy i maskirni uzorci, bili su samo neki od dominantnih print izdanja modnih insajderica.

Budući da su vremenske prilike dodatno zagrijale atmosferu, posjetiteljice milanskog tjedna muške mode birale su stylinge u kojima će moći neopterećeno kružiti gradom cijeli dan. Tu su u priču uskočile vrlo lagane, prozračne i elegantne palazzo hlače, a neke hrabre dame, poput stilistice Viviane Volpicelle isfurale su jako popularno, svileno odijelo s printom, koje neodoljivo podsjeća na pidžamu.

Osim mini haljina i lepršavih hlača, visoko na cijeni bile su i maksi duljine, kakve smo imali prilike vidjeti na reviji modnog branda Missoni. Njegova najbolja ambasadorica, novopečena mladenka Margherita Missoni, pojavila se u maksi haljini vlastite modne kuće i još jednom dobila same pohvale na račun svog originalnog imidža, kojeg je dodatno unaprijedio bijeli turban na glavi. Dokaz da monokromatske kombinacije nikada ne blijede jest i ova dama, koja je na reviju došla u iznimno elegantnoj crno-bijeloj haljini do poda.

Hipsterske naočale i dalje su jedan od najpoželjnijih asesoara, a mlade ih dame nose čak i u formalnim prigodama, kao što je to u ovom slučaju bila Fendijeva revija. Nasuprot silnim dizajnerskim komadima iz aktualnih, proljetno/ljetnih kolekcija, neke su dame dobile čast nositi najnoviju odjeću, namijenjenu za sezonu jesen/zima te nas još jednom podsjetile kakva nas vruća jesen očekuje kroz samo nekoliko mjeseci.

Sasvim bi nezasluženo bilo zapostaviti muškarce, koji se za vrijeme trajanja vlastitog tjedna mode u Milanu vole pokazati u svom svojem sjaju. I dok žene djeluju prilično univerzalne u svojim “ulickanim” izdanjima, Milano u lipnju okuplja mušku populaciju najrazličitije dobi, nacionalnosti i stilske opredijeljenosti. Od šminkera do wannabe klošara te od hip-hopera do rockabilly furke, ovaj tjedan mode bogato je naelektriziran odličnom muškom modom, koja po hrabrosti dostojno može parirati onoj pripadnica nježnijeg spola.

Talijani se također ne libe odijevanja u jarke ljetne boje, a svojim uglađenim stilovima i okom za detalje podsjećaju na dandyje modernog doba. Odijela krojena po mjeri, maštovite kravate i leptir-mašne, mokasinke od brušene kože te kožni detalji poput remenja i luksuznih torbi, samo su neke od finesa kojima modno osvješteni muškarci nadograđuju svoj imidž.

Mora im se odati priznanje i za pomno biranje modnih dodataka, po kojem često ispadaju mnogo vještiji od dama; počevši od popularnih fedora šeširića, preko vrhunskih sunčanih naočala, koje u ovom slučaju ne služe samo za zaštitu od sunca, do minijaturnih narukvica prijateljstva, koje modno osvješteni muškarci nose nanizane na zapešću, dajući strogim krojevima na sebi potrebnu dozu ležernosti.

S druge je strane milanski tjedan muške mode obilježio model Jimmy Q, koji je, osim nošenja revija, bio vrlo aktivan i na ulici pred objektivima streetstyle fotografa. Poznati skejter i tattoo umjetnik iz Los Angelesa osvojio je publiku svojim karizmatičnim stilom, u koji unosi podosta vintage elemenata i mode s početka 20. stoljeća, a njegovom jedinstvenom imidžu nesumnjivo doprinosi i cijela galerija tetovaža kojima je ukrasio tijelo.

Od ležernih i sportskih do strogo formalnih kombinacija, milanski tjedan muške mode pokazao je svu raskoš i na jednome mjestu okupio najrazličitije stilove, dokazujući kako muška moda ne mora biti nimalo jednolična i dosadna, za što je potrebno tek malo izlaska iz zone komfora. Uz obilje trendova kojima su podložni, modna klika još je jednom pokazala kako nositi odjeću i u istoj se osjećati ugodno i samopouzdano.

cure.ba

Komentari

komentara