Moda

Mračna strana – Stravične metode kojima se manekenke podvrgavaju da bi bile mršavije

Napisao admin

Kira Diktjar ruska manekenka (22), nedavno je otkrila ekstremne načine pomoću kojih neke mankenke održavaju svoju liniju da bi mogle da obuku minijaturne kreacije i rade revije.


Kira Diktjar (foto:cure.ba)

U osvit nove nedjelje mode u Njujorku, ruska manekenka progovorila je o zastrašujućim načinima kojima pribjegavaju manekenke da bi bile broj “0″ kako popularno kažu.

Paklice cigara, razne pilule za mršavljenje, svakodnevni klistiri i laksativi su samo neke od metoda, a od skora su se na tržištu pojavile i injekcije koje utiču na rad tiroidne žlijezde, što rezultira ubrzavanjem metabolizma.

Za sprečavanje apetita tu je HCG, hormon koji se može naći u urinu kod trudnica i obično se ubrizgava u butinu ili se nakapa ispod jezika, međutim njegovo dejstvo nikad nije medicinski dokazano.

Kira je takođe rekla da je čula za modne agencije koje podstiču manekenke da uzimaju droge kao što su spid i kokain u očajničkom pokušaju da njihova investicija ostane mršava. Prema rečima Kire manekenke su pod velikim pritiskom.

Modni dizajner Džeki Kristi potvrdila je da se modeli podvrgavaju hipnozi da bi kontrolisale apetit ili gutanju kuglica od pamuka, koje im omogućavaju da se oslobode viška vode i sala prije izlaska na pistu.

Nutricionisti upozoravaju da ograničavanje unosa kalorija u kratkom vremenskom roku može da dovede do neuhranjenosti, koja može da ošteti imuni sistem, izazove suvu kožu i gubitak gustine mišića i kostiju.

Stručnjaci takođe podsjećaju da nisu samo modeli pod pritiskom da budu mršavi, već da cijela modna industrija od novinara, blogera i urednika, može biti pogođena histerijom koja počinje sa nedjeljom mode.

 

cure.ba

Komentari

komentara