Moda

Nakon 24 godine – Anna Wintour otkrila kako je nastala prva naslovnica za Vogue

Napisao admin

U povodu 120. godišnjice američkog Voguea Anna Wintour vratila se u prošlost i prisjetila se svoje prve Vogueove naslovnice, za koju joj mnogi predbacuju da je bila velika greška.


Vogue (Foto: Cure.ba)

Snimio je u novembru 1988. Peter Lindbergh, a na njoj se nalazi Michaela Bercu obučena u jaknicu Christiana Lacroixa iz kolekcije visoke mode i isprane Guessove traperice. A kako je i sama Anna rekla, ta je naslovnica bila toliko netipična za dotadašnje Vogueove naslovnice, vrlo opuštena i daleko od elegancije.

– Tom sam naslovnicom prekršila sva pravila. Michaela ne gleda direktno u čitatelja, a i njene su oči gotovo zatvorene. Kosa joj je nonšalantno raspuštena oko lica. Izgleda vrlo opušteno, casual, kao da je fotograf uhvatio na ulici. A to je zapravo i bio moj cilj – objasnila je Anna te dodala:

– Bilo je različitih interpretacija na Michaelin styling: da je Michaela trudna, da sam spojila visoku modu s high-street brendom, da ima veze s vjerom zbog križa na jakni, ali ništa od toga nije istina. Pogledala sam fotografiju i jednostavno sam osjetila da je to to, neki nalet promjene. Michaela se zapravo samo malo udebljala jer se vratila s odmora pa nije stala u Lacorixovu suknju.

cure.ba

Komentari

komentara