Moda

Irska – Nestašica muških tangi zbog rušenja Guinnessovog rekorda

Napisao admin

Više od 300 ljudi skupilo se u subotu ujutro u Corku, drugom po veličini gradu u Republici Irskoj kako bi pokušali srušiti Guinnessov rekord za najviše oslikanih tijela na jednome mjestu.


Tange (Foto: Cure.ba)

Učesnici su zamoljeni da na sebi ostave samo tange (uključujući i muškarce) kako bi njihova tijela u potpunosti mogla biti oslikana. Nažalost, pojavio se omanji problem jer lokalne trgovine nisu imale dovoljno zaliha muških tangi.
 
“Mislila sam da bi to bio odličan način za promociju oslikavanja tijela – Irci stvarno vole rušiti rekorde.  Muškarci su me iz čitave zemlje zvali i pitali gdje mogu kupiti tange”, izjavila je Keira O'Connell, organizatorica događaja, za Huffington Post.
 
No, muškarci su se brzo snašli i umjesto muških tangi počeli kupovati one ženske, ali u najvećim brojevima koji su bili dostupni. Bez obzira na nestašicu seksi gaćica, događaj je bio uspješan jer se okupilo 316 učesnika za razliku od prošloga puta kad ih je bilo 246, prenosi Index.
 
Uz pomoć više od 100 umjetnika i 40 pomoćnika, organizatori su se pobrinuli da svaka osoba bude pomno oslikana, evidentirana i fotografisana.
 
O'Connell još uvijek nije poslala dokumentaciju Guinnessu, no jednom kad pošalje trebat će otprilike 6-8 sedmica da joj jave rezultate. Keira je optimistična i vjeruje kako će uspjeti srušiti prijašnji rekord, no bez obzira na rezultate kaže kako će “rado pokušati organizirati ovakav događaj još jednom”.

cure.ba

Komentari

komentara