Moda

Uvijek u modi – Mala crna haljina

Napisao admin

Mala crna haljina je uvijek u modi, to je zaista bezvremenski komad odjeće koje svaka žena treba imati u svom ormaru. Upravo mala crna haljina je najčešći odabir za one prilike kada smo u nedoumici što odjenuti.


crne haljine (foto:cure.ba)

U Srednjem vijeku je rođena moda, a u renesansi crna haljina. Danas se na spomen crne haljine prvo pomisli na modnu dizajnericu Coco Chanel. I to s razlogom! Jer je upravo ona ta koja je doprinijela njenoj popularizaciji.  Coco Chanel je stvorila crnu haljinu bez rukava, dužine malo ispod koljena – poznatiju pod nazivom “mala crna haljina” , kombinirala ju je uz bijele bisere. Sve ostalo je povijest…

I tako se ta crna haljina provlači kroz sve sezone, već zaista dugi niz godina, i uvijek jednako lijepa i jednako otmjena i gotovo svake sezone među top 10 odjevnih predmeta koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru. S obzirom da je LBD (little black dress) kroz povjest postala čvrsto “pravilo mode” svaka žena treba posjedovati barem jedan ili dva primjerka ove elegantne crne haljine.

cure.ba

Komentari

komentara